-
Początkujący Użytkownik
Sprzęgło 740i Manual
W celu małej aktualizacji dla wszystkich posiadaczy 740i w manualu ,których temat ten dotyczy lub będzie dotyczył (nie życzę :D ).
Bo niestety mnie właśnie ten temat dotknął. Moje auto odkąd je kupiłem miało problem ze ślizganiem sprzęgła,ale na wyższych biegach i pomyślałem,że wymienię może samą tarczę + ewentualnie docisk. Ostatnio problem dotknął niestety już nawet pierwszego biegu i stało się...
W ostatecznym rozrachunku musiałem zakupić kompletne sprzęgło (wybrałem Sachs jak sugerowała mi większość fachowych osób ,którym ufam) + :o koło dwumasowe (LUK) bo ta cześć niestety też skończyła żywot w mojej Buni na całe moje nieszczęście... :shock:
Za dwa dni odbieram auto i dziś piszę już o tym wszystkim na luzie,ale na wieść o tym co muszę wymienić w mojej niuni prawie zemdlałem :shock:
Cena?
W Intercars
Sprzęgło komplet Sachs - 2130zł
Koło dwumasowe LUK - około 2350zł (około bo już po usłyszeniu wyroku wyszedłem z tego sklepu nie dając się im upewnić do końca) 8/
Na ratunek przyszła firma polecana już wielokrotnie na naszym forum , a mianowicie Firma Autko z Płocka na Alledrogo występująca pod nazwą "arekauto"
Sprzęgło Sachs komplet - 1290zł !!! - w porównaniu ze sklepami stacjonarnymi REWELACJA
Koło dwumasowe LUK - 1400zł - także REWELACYJNA cena.
Jak widać ogólna taka impreza w NAJGORSZYM wydaniu bo ja musiałem wymienić praktycznie wszystko kosztowała mnie z robocizną (w tym miejscu niskie pokłony dla mojego mechanika 250zł ;) ) 3000zł :]
Kupując w sklepie stacjonarnym - sami możecie policzyć...
Uprawnienia umieszczania postów