witam posiadam e32 z motorem m30 mam problem poniewaz mam slabe ladowanie na poziomie 13.6-13.8 v sprawdzalem alternator jest ok wymienilem tez regulator i szczotki tez nie mam poprawy gdzie szukac przyczyny
witam posiadam e32 z motorem m30 mam problem poniewaz mam slabe ladowanie na poziomie 13.6-13.8 v sprawdzalem alternator jest ok wymienilem tez regulator i szczotki tez nie mam poprawy gdzie szukac przyczyny
S³aba masa, s³abe styki w miejscu gdzie kabel + jest przykrêcany. Mo¿e kabel siê urywa. A jak przy³o¿ysz miernik bezpo¶rednio do alternatora to jakie masz ³adowanie?
Sprawd¿ ³adowanie przy alternatorze, je¶li ma³e to dla pewno¶ci po¿ycz drugi miernik, je¶li dalej ma³e to alternator do roboty lub wymiany.
Zmieñ regulator na tani± podróbê i problem zniknie. Te alternatory na ori regulatorze bosch tak ³aduj±.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
wlasnie mam podrobe regulator i dalej to samo na wyjsciu z altka tez jest takie napiecie
To za³ó¿ taki który ma napiêcie 14,5.
Albert Einstein
alternator zawiozlem do elektryka u niego na stole laduje ponad 14 a u mnie w auto tylko 13.8 ktos wie co jest grane
Stary du¿o przyczyn;
-mo¿e za d³ugi pasek wielorowkowy
-uszkodzony napinacz paska(czêsta przyczyna) w moim aucie by³a to kiedy¶ przyczyna
-s³abe baterie w mierniku (dla pewno¶ci po¿ycz od kogo¶ drugi)
-zu¿yty akumulator, który nie mo¿e zmagazynowaæ pr±du te¿ daje takie objawy
13,8 jest to norma i nie ma co siê tym przejmowaæ.
Albert Einstein
sprawdza³e¶ na zapalonych ¶wiat³ach ??³adowanie które podajesz jest jak najbardziej ok