Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Brak menu telefonu w radiu i pali się CHECK BRAKE LINES

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 m62
    sory ze tak puzno odpisuje ale jestem za granica i niemam czasu na kompa sluchaj jak juz wyjoles ta kratke to z prawej strony wsadz reke tak jakbys chcial dostac sie do podlogi niewiem jak ci wytlumaczyc inaczej pociagnij za wiazke i napewno wyjdzie nic niepolamiesz poswiec latarka i zobaczysz ze z prawej zchodzi wiazka i tam siedzi ten modol postaraj sie i znajdziesz

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 m62
    dodam ci jeszcze moze poprostu ktos juz grzebal i wyja ten modol temu niemozesz go znalesc pociagnij za kable jezeli zobaczysz niepodlaczona wtyczke szerokosci 3cm i grubosci 3mm to poprostu niemasz modulu bo naprawde niejest ciezko to wyciagnac

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez szybki77 Zobacz posta
    dodam ci jeszcze moze poprostu ktos juz grzebal i wyja ten modol temu niemozesz go znalesc pociagnij za kable jezeli zobaczysz niepodlaczona wtyczke szerokosci 3cm i grubosci 3mm to poprostu niemasz modulu bo naprawde niejest ciezko to wyciagnac
    Kolego szybki77: czyli wyświetlanie lub nie opcji 'telefon' w menu głównym to kwestia podłączenia lub nie tego modułu w podłokietniku? Nie będzie to kwestia żadnego kodowania? Mam mk2 i telefon i wszystko mi działa, nie mam tylko obsługi telefonu na radiu, ani żadnych informacji związanych z telefonem na zegarach. Ten moduł o którym piszesz, jest odpowiedzialny tylko za wymianę informacji z ekranem i zegarami, czy za coś jeszcze? (bo sam telefon działa +odbieranie z kierownicy i odbieranie z radia)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 m62
    na 100% procent jestem pewien ze jest za to odpowiedzialny mialem identycznie jak kupilem auto i po jakims czasie wzialem sie za ten telefon zeby to dzialalo jak trzeba myslalem ze moze sluchawka ma cos wspolnego kupilem uzywke i dalej to samo posiedzialem poczytalem i ktos napisal ze to wlasnie przez ten modol kupilem wsadzilem i dziala do dzis najpierw sprawdz czy jest podlaczony bo moglo sie rozpiac jak byl podlokietnik odkrecany albo jest zepsuty innego wyjscia niema no chyba ze glebiej gdzies wiazka ma przerwe ciezko dostac ten modol wszyscy sprzedaja w komplecie podlokietnik slochawka i ten modol z e39 tez pasuje

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 m62
    javascript:;

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Dzięki kolego szybki77. Rozebrałem swój podłokietnik, faktycznie jest tam taki moduł jak w Twoim linku. Wszystkie połączenia są jednak ok (rozpięcie któregokolwiek złącza w podłokietniku od razu wyłącza telefon). Mało tego, zorganizowałem cały moduł na podmiankę (ten szary z Twojego linka) i też nie bangla. Tzn działa, ale brak sterowania z radia i kiery czyli istota problemu.
    Masz może jeszcze jakieś pomysły? Ta wiązka będzie lecieć do monitora, czy do bagażnika? Monitor ma tylko 2 gniazdka, z czego jedno (niebieskie) leci bezpośrednio z mk2 lub pośrednio z przesiadką w tunerze TV. Obraz formowany jest w mk2, ale awaryjnie wyświetlanie menu może przejąć też tuner TV, podczas awarii czytnika. Tak więc jak leci do bagażnika, to gdzie dokładnie? Skąd oba klocki wiedzą czy wyświetlać pozycję 'telefon' w menu głównym? Nie wiem w ogóle w którym kierunku teraz myśleć...

Nie wiem czy pomoże, ale soft mk2 zaktualizowany do najnowszego, problem był na starszym też. Z problemem kupiłem furaka. W bagażniku mk2 +DSP +voice input +BM24 (i czasami zanika dzwięk, ale to luty zimne), +TV +CD-C. Monitor 4:3 ma też coś nie tegez kontrast i przede wszystkim jakieś nieładne kolory. Też będzie zmieniany, ale czy może to mieć wpływ na opcje telefon?

Może jednak coś trzeba kodować?!

Początkujący Użytkownik Awatar polecki
    BMW
    E38 740i
    Chyba będę musiał rozbierać tunel aby się tam dostać :(

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
    E38 drive ....
    740ia

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 m62
    w bagarzniku jest jeszcze centralka tam gdzie masz tuner tv wykrec go i bedziesz mial dojscie do tej centralki sprawdz moze tam cos nielaczy albo jest zepsuta podmien ja jak masz mozliwosc i musi wkoncu zadzialac

Początkujący Użytkownik Awatar polecki
    BMW
    E38 740i
    Ta centrale sprawdzałem, tzn kabelki sa ok, nie zmieniałem na inna bo nie mam dostepu,

może jest ktoś z białegostoku żeby sprawdźic

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
    E38 drive ....
    740ia

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 m62
    4 grudnia bede w pl to ktoregos dnia mozemy sie dogadac i podmienimy z mojego i zobaczymy czy zadziala jezeli niespieszy sie tobie to poczekaj jak wruce ogarniemy sprawe

Uprawnienia umieszczania postów