-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
darkman - w³a¶nie czyta³em w innym Twoim po¶cie, ¿e znalaz³e¶ t± przepustnicê.
Moja jest na drutach i nie widzia³em, ¿eby mi siê przycina³a.
Moje obroty poprawi³y siê znacz±co po wymianie ró¿nych uszczelek i oringów.
Ale jednak jest jeszcze taka przypad³o¶æ, ¿e na zimnym silniku 1x na 10 odpaleñ umiera. Zupe³nie jakby gdzie¶ z³apa³ nieszczelno¶æ. Nawet podczas jazdy na nie dokoñca nagrzanym silniku, nawet podczas przyspieszania raz mu siê zdech³o na sekundkê, po czym siê samoczynnie odpali³ podczas toczenia siê i pojecha³ dalej.
Dzisiaj na skrzy¿owaniu stojê sobie pierwszy na czerwonym. Stojê, stojê... Obroty ³adne i równe. Silnik nagrzany porz±dnie. I nagle w momencie ruszania zakaszla³ sobie. Nie mog³em go wyratowaæ gazem przez kilka sekund. Zgasi³em szybko i odpali³em ponownie. Pokrztusi³ siê przy przegazowaniu i mu przesz³o i pojecha³em.
... dlatego tak ¶ledzê wszystkie mo¿liwe rurki, gumki itp.
Kupi³em ju¿ t± alururkê za 80 z³ i kolejne oringi. Tym razem od OSV, choæ nie wiem czy zdo³am je wymieniæ bez prucia po³owy silnika..
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
A wymieniales czujnik walka rozrzadu?
-
Zaawansowany U¿ytkownik
brunoz... zostawi³em Ci fona na priv, w razie czego... dzwoñ - pomogê
podpowiem od razu, ¿e przepustnica dobra jednak by³a ;) to ju¿ pewnie wiesz... ale w zapasie mam przepustnicê, wtryski i kilka innych
ba powiem wiêcej... przyczyna upodlenia mojego 730i jest na gwarancji - przys³uguje mi wymiana na now±/naprawa - jak siê oka¿e, ¿e u Ciebie to jest to samo, a przypuszczam, ¿e to jest kropa w kropê to samo - to siê dogadamy - bo i tak im nie odpuszczê, bo wypru³em siê na now±, wiêc jak wymieni±, to mogê oddaæ Ci za pó³ ceny bo wrzuci³em do siebie kolejn± - objawy jak nowe
ale powiem Ci, ¿e to co siê ostatnio dzia³o, to ju¿ paranoja - wymieni³em wszystkie uszczelki, gumki, oringi, wê¿yki, rurki, zaworki... a ten ciul NIE JECHA£, pojecha³em do (tu pok³ony do samej ziemi) Arka z M-Auto w opolu (po drodze prawie przedni± szybê zaplu³em na ¶mieræ rzucaj±c ku**** jak mnie WSZYSTKO wyprzedza³o), no ale... auto dosta³o takiego mu³a, ¿e za ¿adne skarby ¶wiata nie mog³o siê zebraæ w ogóle w ogóle.... jak by z 4 rusza³ ;) telepa³o nim tak, ¿e strach by³o g³owê pod maskê w³o¿yæ ¿eby g³owy nie urwa³a jak spada
tak czy tak co mam dobre sprawne w zapasie:
- listwa wtryskowa z regulatorem ci¶nienia paliwa
- komplet wtrysków
- przepustnica razem z czujnikami
- przep³ywka (uszkodzona co prawda, ale mam na ni± jeszcze 6 miechów gwarancji wiêc wymiana bez problemu)
to s± graty, które fizycznie po prostu mam
reszta posz³a w kube³ (stare wê¿e, uszczelki itp.)
plus jest taki, ¿e kurde CA£Y osprzêt silnika razem z wiêkszo¶ci± ¶rubek mam nowy ;p ;) minus - ¿e walczy³em z tym od... kwietnia ;p
p.s.: jak sobie nie poradzisz z tym, to zawsze mo¿emy podjechaæ do magików z opola - ja powiem tak... s± bezb³êdni ;)
Ostatnio edytowane przez darkman ; 04-09-2011 o 09:19
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum