po pierwsze jeżeli 740 to zostaje ci tylko automat po drugie zimą nie ma bólu tryb zimowy i jazda i ruszanie z 2 albo i czasami z 3 biegu.

po drugie za 12 koła to nie są doinwestowane auta tych aut w polsce nie produkują tylko w de czyli skoro tam rozsądna sztuka kosztuje koło 2,5-3k euro to znaczy, że to samo auto u nas kosztuje z 14-15 po opłatach za perełki trzeba dać z 16-19 może to śmieszne ale zadbane e-32 kosztuja juz powoli więcej jak gorsze egzemplarze e-38

co do stwierdzewnia, że lepiej kupic parcha i zrobić samemu to sorry ale co zamierzasz np zrobić z rdzą w parchu???? wtedy ratuje tylko zakup nowych części nadwozia i kompletne malowanie auta żeby to jakoś wyglądało a to tanie nie jest

np ja za moje auto w reichu z przywiezieniem dałem 14k ale mam pewne auto doinwestowałem w sumie ponad 10k w półtora roku i mam spokój co najwyżej jakiś pierdół wyskoczy w zawiasie od czasu do czasu ale już to jest akurat wina stanunaszych dróg

ja swoje auto np oddałbym za 17koła ale chętnych brak bo większość nadal myśli rocznikiem, że przecież za tyle forsy można mieć igłę e-38 tak jasne ...........

to 740il wygląda całkiem całkiem bez zbędnego tuningu itd