-
Doświadczony Użytkownik
Wycieczka do Szwecji
Witam
Jechał ktoś z forumowiczów z Polski do Szwecji autem? Bo mam dylemat jak jechać. Z domu (kraków) polecę oczywiście A4 na Zgorzelec. Potem na północ kolo Berlina i tutaj jest problem: czy jechać na prom Rostock - Gedser, czy jednak pchać się autem dalej na zachód i wjechać lądem do Danii? Z tego co wyczytalem to prom chyba płynie godzinę i 45 minut. Ale nie mogę doszukać się ceny
jak ktoś miał taką podróż to byłbym wdzieczny za wskazówki
pozdrawiam
-
użytkownik
Proponuje dojechać do Szczecina i z tamtad promem do Szwecji - najbliższa i najtańsza opcja wg mnie
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
-
Doświadczony Użytkownik
Może i tak, ale nie najszybsza. Przez Niemcy przelecę raz dwa..
-
Zaawansowany Użytkownik
Mieszkam w Szwecji i troszkę wiem o podróżach do i z,więc najszybciej przez Niemcy do Sasnitz potem prom do Trelleborg,koszt trochę ponad 1000koron x 0,4....w zależności od kursu,około 4h ale bez kabin,najwygodniej prom ze Świnoujścia do Ystad,można się wyspać ok. 8h,koszt ok.1500koron,najładniejsza trasa lądem do Kopenhagi w Danii,potem 20km mostem do Szwecji koszt za most (jest płatny) to ok 300koron.Myślę,że troszkę rozjaśni sytuację.
-
Doświadczony Użytkownik
Wszystko zalezy do kad jedziesz. Ja mieszkam w sztokholmie i dla mnie najlepsze polaczenie to gdansk - nynashamn koszt zalezy od biletu ja za kabine auto i 3 osoby zaplacilem 3 tys koron . Jezdzilem tez z gdyni do karlskrony ale nie odpowiadalo mi jechac 600 km ladem na prom. I cena za bilety wieksza . Ogolnie wole siedziec na promie niz jechac autem taki kawal .
Ostatnio edytowane przez technics ; 06-09-2011 o 08:57
-
Doświadczony Użytkownik
Dzięki. Jestem już po tym wyjeździe. Byłem w Helsingborgu, czyli na południu Szwecji. Pojechałem tak: w pierwszą stronę na Berlin, Hamburg, lądem do Danii, i na dwa mosty. Z powrotem promem Z Helsingborga do Helsinioru, następnie 200km samochodem do Gedser. Tam na prom do Rostocku i dalej już prosto :D W pierwszą stronę wyszlo 1400km, z racji braku promu. Z powrotem około 1000km + 2 godziny promem
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów