Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 27

W±tek: ubytek p³ynu ch³odniczego

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    poszukuje 740 4.4 99r-01r
    Sk±d
    olsztyn

ubytek p³ynu ch³odniczego

Witam wszystkich. Chcia³bym uzyskaæ potwierdzenie mojej diagnozy lub jej zaprzeczenia.Mam ubytek p³ynu ch³odniczego silnik 4.4 nie widaæ powierzchownie ¿adnych wycieków ,olej czystu, wê¿e przy ch³odnicy da sie ¶cisn±c brak nieruwnomiernego dymienia czy bia³ego dymu. Zauwa¿y³em tylko dziwny ma³o przyjemny zapach w aucie podczas nagrzewania, ciê¿ko mi powiedzieæ czy to zapach p³ynu .Przy ch³odzeniu tego zapachu niema.Po zgaszeniu silnika przednia szyba zaparowuje ale nie zawsze.Tak wiêc pomy¶la³em ¿e to mo¿e byæ nagrzewnica.Czy kto¶ zna jaki¶ inny sposób na potwierdzenie ewentualnie mojej diagnozy?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    Sk±d
    olsztyn
    Cytat Zamieszczone przez daber Zobacz posta
    Witam wszystkich. Chcia³bym uzyskaæ potwierdzenie mojej diagnozy lub jej zaprzeczenia.Mam ubytek p³ynu ch³odniczego silnik 4.4 nie widaæ powierzchownie ¿adnych wycieków ,olej czystu, wê¿e przy ch³odnicy da sie ¶cisn±c brak nieruwnomiernego dymienia czy bia³ego dymu. Zauwa¿y³em tylko dziwny ma³o przyjemny zapach w aucie podczas nagrzewania, ciê¿ko mi powiedzieæ czy to zapach p³ynu .Przy ch³odzeniu tego zapachu niema.Po zgaszeniu silnika przednia szyba zaparowuje ale nie zawsze.Tak wiêc pomy¶la³em ¿e to mo¿e byæ nagrzewnica.Czy kto¶ zna jaki¶ inny sposób na potwierdzenie ewentualnie mojej diagnozy?
    Czy naprawdê nikt nie mia³ podobnego przypadku

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar mati-e28
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    Sk±d
    Malbork.pl `s-Hertogenbosch.nl
    jak wielki jest ten wyciek tzn jak czêsto i ile dolewasz?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    Sk±d
    olsztyn
    tak mi siê wydaje ¿e gdzie¶ od 100 do 250ml na 100-150km Jak stoi bez w³±czonego silnika to i tydzieñ nic nie ubêdzie.
    Ostatnio edytowane przez daber ; 13-04-2011 o 19:45

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    BMW E38 740i M62B44
    Sk±d
    Warszawa
    jak nie masz wycieku to albo pompa wody rozrzuca lub uszczelka pod glowica nie trzyma
    Kiedy ogarnia Ciê ochota do pracy, usi±d¼ i poczekaj a¿ Ci przejdzie...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    wawa
    Masz jeszcze uszczelke pod kolektorami miedzy glowicami. Najlepiej sprawdzic to w ten sposob. Auto na podnosnik i obadac czy nie ma zaciekow na skrzyni bo tam od gory od strony silnika sa kanaliki ktorymi plyn wyplywa i powstaja zacieki na skrzyni.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    Sk±d
    olsztyn
    Na ³±czeniu silnika ze skrzyniê mam wyciek oleju i nie bardzo widaæ czy jest tam p³yn. Jak bêdê wymienia³ symering na wale to bêdzie widaæ ten kolektor?
    Ostatnio edytowane przez daber ; 15-04-2011 o 14:17

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar bruner75
    Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E38 1996r. 730iA LPG Prins VSI
    Sk±d
    Bia³a Podlaska
    Sprawd¿ ch³odnicê i zbiornik wyrównawczy. Mo¿e byæ nieszczelna, nagrzewa siê i p³yn odparowuje a wentylator rozgania opary wiêc trudno to zauwa¿yæ. Moga byæ jeszcze oringi (4 szt.) te na rurach id±cych od pompy wody.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    Sk±d
    olsztyn
    Sprawdza³em ch³odnicê i wentylator tam jest czysto ale znalaz³em jakby ma³y wyciek na alternatorze tylko nie wiem z k±d p³ynie czy z pod uszczelki z przodu czy gdzie¶ z ty³u

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    BY£O E31 -850i 1991r, 740D E38 2000r . Obecnie 4x4 pajero ... szukam BMW
    Sk±d
    Elbl±g
    korek od zbiorniczka wyrównawczego nie trzyma... mia³em tak u siebie

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników