Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Klimatronic - nawiew dla pasa¿erów z tylu

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar dOOm_PL
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Sk±d
    Przemy¶l

Thumbs down Klimatronic - nawiew dla pasa¿erów z tylu

Jestem w trakcie dok³adania 3 strefy klimy i wszystko dzia³a... tak sadze//// Zauwa¿ylem 1 problem- teraz kiedy mam wszystko porozbierane zwrócilem uwage na to, ¿e klimatronic nie otwiera mi przegrody która daje powietrze na ty³(ta która jest najni¿ej... Podpina³em stary nawiew (gdzie jest jakis prze³±cznik ciep³o/zimno) i próbowa³em go otworzyæ tym O/I (chodzi o otwarte i zamkniête) i nic nie reaguje.
    Kiedy on siê otwiera?
    Jak to jest z tym nawiewem? Czy teraz jak do³o¿ylem 3 strefe mam go ca³kiem wywaliæ???
    PS: dodam, ¿e wszystkie inne z panelu klimatronika (nawiew na przo nogi itd) dzia³aj±...
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Je¶li po ustawieniu na przednim panelu, dla kierowcy nawiewu na nogi panel kana³ siê otworzy, to prawdopodobnie panele nie komunikuj± siê ze sob±.

Zrób test. W³±cz zap³on, w³±cz nawiew z ty³u(je¶li siê nie w³±czy³) i wy³±cz przedni nawiew(regulacj± si³y nawiewu dla kierowcy do minimum, a¿ zga¶nie panel). Razem z przednim panelem przy prawid³owym po³±czeniu zga¶nie tak¿e tylny panel. Je¶li ty³ nadal bêdzie dzia³aæ to problem jest z komunikacj±.

Przewód bia³o-czerwono-¿ó³ty z tylnego panelu po³±cz z takim samym przewodem dochodz±cym do przedniego panelu.
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Przemy¶l
    Zrobi³em tak i ty³ nadal swieci... Ale przewód k-bus który wychodzi z klimatronika z tylu jest pociagniety i wpiety w taki sam przewód w przednim panelu...

PS: jezeli chodzi o + to chyba nie ma znaczenia ze podciagnalem go z foteli tylnych...
    Co jeszcze mo¿e nie graæ?
    Ogólnie kilatronik chodzi tzn moge podnosic i obnizac temp- i tak samo z si³a nawiewu...

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Ewidentny problem z komunikacj±.
    Ten sam problem by³ u szajboosa jak ¼le wpi±³em siê z komunikacj±.

Mo¿e przewód jest gdzie¶ przerwany, albo do z³ego pinu pod³±czony w panelu 3 strefy
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Przemy¶l
    Ale rozumie, ¿e z chwil± kiedy siê w³acza klimatronik na tyl to przegroda dla pasa¿erów z tylu ma siê otworzyæ tak?
    Czy mam co¶ jeszcze zrobiæ z przewodami ze starej instalacji? Tam gdzie by³ np prze³±cznik otwarty zamkniêty?
    2 sprawa- reasumuj±c nie ma znaczenia sk±d podci±gnê przewód "+"?? Bo wygodnie mi go by³o wzi±c z kanapy tylnej...
    Idê sprawdzê jeszcze raz czy przewód nigdzie nie jest przerwany i czy na pewno wszystkie kable podpi±³em tam gdzie trzeba...

Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Przemy¶l
    Ok wiêc problem komunikacji rozwi±zany tzn- przegroda w klimatroniku dziala. jak wy³±cze przedni panel to tylni tez siê wy³±czy.... I faktycznie ¼le spiêty by³ przewód k-bus(wpiêty by³ w dobry kabel tylko ze z³±czka z³apa³a izolacje a nie kabel NIECH ¯YJE NIEZGRABNO¦Æ:) ) Ale teraz mam inny problem- nie zauwa¿y³em wcze¶niej, ¿e jak wy³±cze zap³on to klimatronic dalej dzia³a...:( o co teraz kaman?? co¶ ¼le popi±³em znowu czy czy mam np. wzi±æ plusa ze stacyjki??

Ok sprawa za³atwiona- + poci±gn±lem od zilonego kabla z przekaznika w baga¿niku (ostatni- fioletowy przeka¿nik) kabel koloru zielono/¿óltego- cienki ale mam nadzieje, ¿e wystarczy.
    Na razie tyle... Biore siê za sk³adanie:)
    Jezeli zdjêcia z tel bêd± w miare jada³ne zrobie jak±¶ mini relacje:):D

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez dOOm_PL ; 02-09-2011 o 18:01

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    730D
    Sk±d
    RADOM
    czekam z niecierpliwo¶ci± na fotorelacje ,te¿ przymierzam siê do tego.
    730

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •