Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Ograniczenie pracy egr w dieslach

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Sprawdzałem dzisiaj inpa w m47 i nie ma takiej opcji a w ISTA jest. W disie nie bawiłem się więc nie pomogę.
    Po wymianie przepływomierza powinno się zrobić jego adaptację. Egr też można ograniczyć ale tylko disem lub ista. Adaptację przepływki można zrobić w każdym bosch-service.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Skąd masz te informacje,że przepływomierz w e65 730d BOSCH 0928400 529 wymaga adaptacji?
    Bo ja wiem całkiem coś innego. Zródło: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=61186 .

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Pomyliłeś pojęcia.
    Flashowanie to zmiana oprogramowania sterownika. O tym jest mowa przy zmianie przepływomierza na ten pozbawiony wady ale błędnie nazwane adaptacją.
    Adaptacja to zresetowanie nauczonych parametrów pracy silnika którą należy wykonać po wymianie przepływomierza w przypadku aut z EURO4.
    Mam te informacje z kilku źródeł. Jedno to szkolenie dla bosch-service z układów bezpośredniego wtrysku oleju napędowego. Drugie to dokumentacja techniczna BOSCH Esi Tronic. Trzecie źródło to dokumentacja techniczna BMW gdzie jest wyraźnie napisane o przeprowadzeniu adaptacji po wymianie przepływomierza.
    Przeprowadzałem osobiście taką adaptację w E61 525d ale na sprzęcie KTS570. Tam się to robi inaczej. W inpie tego nie dało się zrobić a ja nie miałem wtedy ISTA.
    Ten człowiek coś wie z linku i sam się przyznał że ma te informacje z forum. Ja mam informacje z dokumentacji BMW i BOSCH. Jestem w stanie zrobić adaptację przepływomierza i ograniczyć działanie egr. Mam czym i wiem jak. Dzisiaj to przetestowałem na M47. Tam też jest taki przepływomierz.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    To zwracam honor.
    Widze,że znasz się na rzeczy.
    Z chęcią bym się z Tobą spotkał i oddał autko w Twoje ręce celem wykonania adaptacji,ograniczenia działania egr oraz sprawdzenie innych parametrów.
    Malbork-Puławy daleka droga niestety.
    Może bedziesz w niedługim czasie gdzieś bliżej?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Kolega ma racje , ja zapomniałem że miałem wymieniony przepływomierz i przeprowadzaną adaptacje i to może dlatego u mnie nic się nie dzieje po odłączenie podciśnienia od EGR. Ale to wszystko skomplikowane :-)
    Risorius ;-)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Przed wymianą przepływki tez zdejmowałem wezyk egr i check mnie o tym powiadomił.
    Kolega wroci z Holandii to sie zajmie adaptacja przepływki i ograniczy do minimum spaliny z egr.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Autko dopieszczone.
    Tzn. uszczelniony dolot,wymienione przetworniki,wężyki,nowa przepływka,ograniczony egr za pomoca disa.
    Autko juz nie kopci nadmiernie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar twin7
    BMW
    E65 735i + E65 730d
    Ograniczenie EGR za pomocą ISTA

Uprawnienia umieszczania postów