Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Wątek: Moje boje z gazownikiem

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Słuchajcie chłopaki dzisiaj byłem u naszego gaziarza ... Bardzo miły, odnosiłsię z szacunkiem... kazałem wszystko posprawdzać szczelności itd wszystko w najlepszym porządku, siedzieliśmy z 2,5 h a ja razem z nimi ... Więc zaczeliśmy się zastanawiać nad regulatorem biegu jałowego i nad odmą ... do odmy się nie dostaliśmy bo silniczek za gorący ale powiedzieli że go przeczyszczą ale sam to dzisiaj zrobie zanurze po prostu na noc w benzynie... Doszliśmy w końcu do takiego wnioski że na początku nim nie telepało bo miałem jeden wężyk pęknięty od kolektora i przez to ddostawał wiecej powietrza i nie było czuć drgać na 700 obr ... w dzień który mi zakładali instalke powiedzieli że wymienili ten węzyk i rzeczywiście jak go odłączyliśmy chodził idealnie natomiast jak przyłączyliśmy znowu drgał lekko ... pozatym wykryliśmy jakiś dziwny spuźnjiony zapłon od 5 gara do 8 g... Chciałbym jeszcze się dostać do odmy aby i to wykluczyc ... Pozdrawiam ... odziwo nie było z chłopakami dzisiaj zadnych problemów mam nadzieje że przeczyszczenie reduktora biegu jałowego ...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    dodam jeszcze że zauwarzyłem że jak włącze klime to lepiej dużo chodzi ... Ciekawi mnie dlaczego ...

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    Cytat Zamieszczone przez MastaKleszcz
    dodam jeszcze że zaówarzyłem że jak włącze klime to lepiej dużo chodzi ... Ciekawi mnie dlaczego ...
    klima automatycznie podnosi obroty silnika
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    Pozdrawiam ... odziwo nie było z chłopakami dzisiaj zadnych problemów mam nadzieje że przeczyszczenie reduktora biegu jałowego ...
    Powiem Ci dlaczego: Jeden z naszych forumowiczów porozmawiał z nim w mojej sprawie i jutro będzie dalsza część negocjacji. Mam nadzieję, że to pomoże i zrobią mi również w normalnej atmosferze tą usterkę.

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    to zdradź nam co to za pudzian z Naszego forum.
    Pić trzeba ! Jeść można !

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Sprawa wygląda tak: Sciągnąłem reduktor biegu jałowego- cały brudny w środku--> wsadziłem go na noc do benzyny... Druga sprawa wygląda tak, wsadzam palec do kolektora a tam całe ścianki w oleju czarnym, a wiec najprawdopodobniej odma rąbnięta i to jest pwod moich problemów z trzęsieniem i jakimś dziwnym lewym powietrzem :) Tylko jeszcze musze wiedzieć co mam dokładnie kupić czy samą membrane i te uszczelki czy całą ... prosze aby mi ktoś powiedził co dokładnie mam kupić w razie czego ... To pytanko głównie do grega 38 bo z tego co czytałem osobiście to zmieniał ... pozdrawiam

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Odma wystepuje tylko w calosci- wydatek niecale 50Eur w kpl z uszczelka (tez powinno sie ja zmienic)
    Po wymianie odmy po jakims czasie ten olej zniknie tj. wypali sie, jednak jak bedziesz ja wymienial to zdemontuj ja i najlepiej na cala noc wepchnij jakas szmate co dobrze nasiaka w kolektor.
    p.s: obawiam sie ze twoj regulator wolnych po kapieli w benzynie niestety ale juz nie bedzie dzialal prawidlowo- jesli wogole bedzie dzialal...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip
    BMW
    X5
    Czytam i jestem pełen podziwu dla waszego opanowania i spokoju ja bym chyba nie wytrzymał i koleś dostałby ze łba aż by sie usmarkał potem kazał bym my te instalacje wymontować i zwrócić wszelkie koszta z nią związane łącznie nawet ze spawaniem otworu w zderzaku po wlewie. Człowiek ma prawo sie pomylić źle podłączyć czy coś niechcący zepsuć ale chamstwa i takiego traktowania bym nie zniósł

Początkujący Użytkownik
    Najgorsze jest to że nie tylko tristeza ma ten problem ale i również ja i to na dodatek ten sam ... Na szczeście byłem dzisiaj na legnickiej w servisie BMW ... podpieli mi sie pod komputerek i co się okazuje ?? Że serduszko autka i cały osprzęt z nim związany jest w bardzo dobrym stanie wszystkie sondy działają iskry na świecach są wszystkie cylindry palą itd ... Aczkolwiek usłyszał że jakieś jakies lewe powietrze dochodzi do kolektora przez co obroty całego silnika falują... komputer przez to wariuje itd ... Więc najprawdopodobniej mamy znalezioną usterkę ... koleś który mi to sprawdzał na prawdę rzeczowy ... Jutro jade do gaziarzy(partaczy) i niech mi to naprawiają ... Mam nadzieje że skończą się problemy ...
    Nic nie znalezli??

Słuchajcie chłopaki dzisiaj byłem u naszego gaziarza ... Bardzo miły, odnosiłsię z szacunkiem... kazałem wszystko posprawdzać szczelności itd wszystko w najlepszym porządku, siedzieliśmy z 2,5 h a ja razem z nimi ... Więc zaczeliśmy się zastanawiać nad regulatorem biegu jałowego i nad odmą ... do odmy się nie dostaliśmy bo silniczek za gorący ale powiedzieli że go przeczyszczą ale sam to dzisiaj zrobie zanurze po prostu na noc w benzynie... Doszliśmy w końcu do takiego wnioski że na początku nim nie telepało bo miałem jeden wężyk pęknięty od kolektora i przez to ddostawał wiecej powietrza i nie było czuć drgać na 700 obr ... w dzień który mi zakładali instalke powiedzieli że wymienili ten węzyk i rzeczywiście jak go odłączyliśmy chodził idealnie natomiast jak przyłączyliśmy znowu drgał lekko ... pozatym wykryliśmy jakiś dziwny spuźnjiony zapłon od 5 gara do 8 g... Chciałbym jeszcze się dostać do odmy aby i to wykluczyc ... Pozdrawiam ... odziwo nie było z chłopakami dzisiaj zadnych problemów mam nadzieje że przeczyszczenie reduktora biegu jałowego ...
    Jednak była usterka w aucie .. :hah:

Początkujący Użytkownik
    Hmm..

Uprawnienia umieszczania postów