-
Vip
Vip
w miejscu worka my¶la³em o p³askim aktywnym g³o¶niku bo trzeba siê dobrze przyjrzeæ ¿e co¶ tam innego ni¿ w orginale i patent z demonta¿em i szybkim powrotnym monta¿em mo¿na zastosowaæ je¿d¿ê na nartach i potrzebna mi to dziura do¶æ czêsto http://allegro.pl/lanzar-vctbs8-subw...731482226.html
Ostatnio edytowane przez kruger32 ; 01-12-2013 o 18:44
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Ja mam normalnego suba zabidowanego od tylu tak ze tez go nie widac i w razie co to wyciagam go w 5 minit i wsadzam motor do bagaznika :D( wchodzi)
-
Vip
Vip
Lionix zapodaj fote jak to wygl±da u Ciebie.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
-
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Ja ju¿ zd±¿y³em przewertowaæ internet w poszukiwaniu rozwi±zania :D i znalaz³em parê projektów, w których w³asnie wstawiono g³o¶niki 165mm w miejsce ori 135, za pomoc± w³asnorêcznie zrobionych dystansów MDF. Ogólnie wszyscy byli zadowoleni :) wiadomo, ¿e zawsze jakie¶ tam straty bêd± przez lekko przys³oniêt± membranê, ale mimo to my¶lê ¿e warto, zw³aszcza ¿e mo¿na kupiæ gotowe ju¿ dystanse do naszych e38 pod g³o¶niki 165mm tu link: https://car-tronic.pl/dystans-mdf-bm...5mm-p6005.html
Do tego wyg³uszyæ drzwi, dobry wzmak i gra gitara :D
Co do wyg³uszania drzwi, ma kto¶ mo¿e jakie¶ fajne propozycje, które s± ok a nie zabij± portfela tak jak np. dynamat ?
Pozdrawiam
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Jak kupisz te dystanse,to na Twoim miejscu bym je porz±dnie skrêci³ lub sklei³. Oryginalnie s± sklejone "na sztukê" i przy mocniejszym dzwiêku rozklej± siê (ja tak mia³em)
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Ja mam tê dyatanse ale w sumie.to one ¶rednio pasuj±
Wiêc panowie jakie g³o¶niki 16 polecacie i wzmak ¿eby to dobrze zagra³o?? Mam hertze dsk i.GTA 460 i sza³u ni ma :) Basser za przerobke audio wyliczy³ 4500zl
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Dobre 13tki w drzwi wyg³oszone zrobia nawet lepsza robotê ni¿ sztukowanie dystansami na tanich matach bitumicznych...
To Moje osobiste zdanie...
Kazdy kupuje hertz w Polsce ... Dziwne...
No I niestety ori radio nie pogra jak nalezy...
Nawet ori Nokia glosniki w puszkach zagraja 10x lepiej pod dobrym radiem sredniej / wysokiej klasy...
Sub free air dobra sprawa jednak skrzynie szybko Mozna rozpiac I wyjac gdy miejsce potrzebne ;)
Co kto woli
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Jakbym mia³ wyg³uszaæ to tylko na dobrych materia³ach :D Po przeczytaniu kolejnych dziesi±tek stron stwierdzam ¿e nie ma co oszczêdzaæ na matach wyg³uszaj±cych. Najbardziej mnie ciekawi jaka by³aby ró¿nica d¼wiêku miêdzy g³o¶nikiem 13cm a 16cm w dobrze wyg³uszonych drzwiach. My¶lê ¿e raczej nikt mi tego nie powie :( no chyba ¿e siê mylê ?
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum