Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 61

W±tek: Wymiana g³o¶ników w E38

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 740iL 98'
    Sk±d
    Raszyn
    Te¿ mi przeszkadza d¼wiêk w e38... Masz kolego z DSP czy bez ? w e38 problemem jest to ¿e s± tam g³o¶niki w rozmiarze 130mm w drzwiach, dlatego jest mniejsze pole do popisu, aczkolwiek nie ma tragedii. Ja osobi¶cie polecam g³o¶niki morel tempo :) jako¶æ d¼wiêku jest naprawdê bardzo dobra, cenowo, mo¿e nie jest jako¶ tanio, ale co¶ za co¶. Do tego porz±dny wzmacniacz 4-kana³owy i bêdzie gra³o dobrze :D Aczkolwiek pamiêtaæ musisz ¿e du¿o basu na g³o¶nikach tej wielko¶ci to nie bêdziesz mia³ niestety :( Pytanie pozostaje, gdzie siê wpi±æ ze wzmacniaczem w tym samochodzie ? :D

Vip Vip Awatar kruger32
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Sk±d
    Bielsko
    Na dniach bêdê gryz³ temat z tyln± pó³k± dzieciak pozdrowi³ mi g³o¶niki po¶wiêci³em wiele godzin szukaj±c czego¶ co zagra w odpowiednim bud¿ecie i ciê¿ki temat wam powiem hertze godne ale tylko wy¿sze modele naczele z seri± hsk ale cena zabójcza modele hertza w okolicach 250 300z³ to podabno syf wg .¼róde³ elektroda.pl trzeba uwa¿aæ na podróby z logiem nertz . Focal piêknie gra znowu cena zaporowa nawet wysokie modele powerbas cen± wyginaj± znalaz³em co¶ takiego http://www.ebay.it/itm/WOOFER-CIARE-...item1e69e374d2 Faktem jest ¿e w tylnej pó³ce w wewnêtrznych g³o¶nikach jest ograniczone pole manewru ¶rednic± 70mm na magnes z g³o¶nika ale z tym sobie poradzê jak kto¶ w³±czy szare komórki to te¿ ogarnie Drug± prawd± jest ¿e istniejê du¿e prawdopodobieñstwo ¿e sama wymiana g³o¶ników da efekt nie ca³kiem zgodny z oczekiwaniem za s³aby wzmacniacz zastosowanie konkretnych g³o¶ników da efekt z godnym wzmacniaczem ja mam nadziêjê ¿e wzmacniacz z dsp poci±gnie takie g³o¶niki .Co do g³o¶ników w drzwi mam na próbê wziêtê g³o¶niki diory gds1307 z aluminiowym korektorem fazy g³o¶niki tej firmy w rozmiarze 16cm gds1607 maj± bardzo dobr± opiniê jako¶æ do ceny z testów przeprowadzonych przez zapaleñców car audio te¿ info z elektroda.pl jest to system dwudro¿ny z zwrotnic± o dobrych parametrach jak to zagra zobaczê jak siê mi nie spodoba oddam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 740iL 98'
    Sk±d
    Raszyn
    My¶lê ¿e ori wzmacniacz nie da rady z lepszymi g³o¶nikami. Co do diory, to jej nie za³o¿ysz, bo przecie¿ to jest 16cm a miejsce na g³o¶nik w drzwiach w e38 ma 13cm. Ja siê zastanawiam nad morel tempo, aczkolwiek cena te¿ spora. Do tego jaki¶ fajny wzmacniacz i bêdzie to gra³o w miarê przyzwoicie. Choæ basu w tym wszystkim du¿o nie znajdê :(

Vip Vip Awatar kruger32
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    Sk±d
    Bielsko
    mam gds 1307 13cm ¶rednicy http://allegro.pl/glosniki-samochodo...698238842.html 16 by³y testowane

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    e38
    Sk±d
    Bia³ystok
    kruger, testowales te glosniki diory? Bo nie zrozumialem Twej wypowiedzi. Jak mozesz to napisz czy cos w miare to jest. Mialem kiedys mazde 626, wiadomo japoniec to raczej na wygode nie ma co liczyc, a dzwiek byl o niebo lepszy niz w 7er...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    Harlow - UK
    Ja wymieni³em ca³e audio w mojej 7er i jest bajka...
    Wyda³em sporo ale gra drogo ;)
    W drzwiach pozosta³y 13-tki phd Fb pro i dodatkowo w s³upki posz³y tweetery critical mass
    W baga¿niku gra 20cm potwór od JL audio napêdzany monoblokiem JL audio
    Glosniki Graja pod 6kanalowym JL audio
    Drzwi wyg³oszone matami dynamat + pozostawione ori puszki g³o¶nikowe z tym ze wyciête zosta³y otwory za mi³o¶nikiem aby d¼wiêk rozchodzil sie w drzwiach...
    Ori instalacja zachowana - rozpiete kostki glosnikowe w nawiasach drzwi i poprowadzone nowe kable glosnikowe
    ( w razie sprzedazy auta stracê tylko maty i wiele godzin pracy a glosniki podmienje na ori w ori miejsca i instalacjê )
    W baga¿niku zrobi³em podwójn± podloge gdzie znajduj± sie dwa wzmaki + okablowania + bezpieczniki...
    Brak kondensatora - nie ma spadków napiêcia jako ze blisko aku wszytsko jest :)
    Jednostka centralna wymieniona na pioneera deh p88rs

A teraz z innej beczki dla oszczêdnych !!!

Jesli masz zwyk³ego kaseciaka bez ori wzmaka w baga¿niku wymieñ tylko radio a u¶miech zawita na Twojej twarzy ! Tylko min ¶redniej klasy radio potrzebne !
    Pozdrawiam

Vip Vip Awatar kruger32
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    Sk±d
    Bielsko
    Cytat Zamieszczone przez rade32 Zobacz posta
    kruger, testowales te glosniki diory? Bo nie zrozumialem Twej wypowiedzi. Jak mozesz to napisz czy cos w miare to jest. Mialem kiedys mazde 626, wiadomo japoniec to raczej na wygode nie ma co liczyc, a dzwiek byl o niebo lepszy niz w 7er...
    G³o¶niki 16 czyli gds1607 by³y testowane przez zapaleñców car audio na którym¶ z forum i mia³y pochlebne recenzje

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e34,e32,e38 740iA 1994r
    Sk±d
    szprotawa
    ja w swojej z przodu zamontowa³em g³o¶niki hertz 16cm(powiêkszy³em otwory w tych puszkach) wysoki model g³o¶ników o mocy 100w napêdzane alpin± v12 tylko jak dla mnie g³o¶niki maja robiæ du¿± si³ê g³osu(regulacja na filtrze) a nie bas z drzwi ,niskie d¼wiêki napêdza 15" g³o¶nik pioneer free air do wolnej zabudowy(napêdzany monoblokiem) bez ¿adnej skrzyni bas schodzi bardzo nisko i rusza ca³ym autem i jest bardzo mocny(wyrzuci³em worek na narty nakrêci³em szczelnie p³yte w baga¿niku do otworu na narty i przykrêci³em g³o¶nik)
    s³awomir

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 740iL 98'
    Sk±d
    Raszyn
    Cytat Zamieszczone przez klocekpila Zobacz posta
    Ja wymieni³em ca³e audio w mojej 7er i jest bajka...
    Wyda³em sporo ale gra drogo ;)
    W drzwiach pozosta³y 13-tki phd Fb pro i dodatkowo w s³upki posz³y tweetery critical mass
    W baga¿niku gra 20cm potwór od JL audio napêdzany monoblokiem JL audio
    Glosniki Graja pod 6kanalowym JL audio
    Drzwi wyg³oszone matami dynamat + pozostawione ori puszki g³o¶nikowe z tym ze wyciête zosta³y otwory za mi³o¶nikiem aby d¼wiêk rozchodzil sie w drzwiach...
    Ori instalacja zachowana - rozpiete kostki glosnikowe w nawiasach drzwi i poprowadzone nowe kable glosnikowe
    ( w razie sprzedazy auta stracê tylko maty i wiele godzin pracy a glosniki podmienje na ori w ori miejsca i instalacjê )
    W baga¿niku zrobi³em podwójn± podloge gdzie znajduj± sie dwa wzmaki + okablowania + bezpieczniki...
    Brak kondensatora - nie ma spadków napiêcia jako ze blisko aku wszytsko jest :)
    Jednostka centralna wymieniona na pioneera deh p88rs

A teraz z innej beczki dla oszczêdnych !!!

Jesli masz zwyk³ego kaseciaka bez ori wzmaka w baga¿niku wymieñ tylko radio a u¶miech zawita na Twojej twarzy ! Tylko min ¶redniej klasy radio potrzebne !
    Pozdrawiam
    Ja planuje wszystko podpi±æ pod ori "radio", nie chcê zmieniaæ wygl±du deski rozdzielczej. Tylko tak siê zastanawiam, czy jako¶æ d¼wiêku któr± wypuszcza ori radio, jest na tyle dobra ¿eby to ³adnie gra³o, posiadam radio z ekranem 4:3.

hektorek106, masz mo¿e zdjêcia jak to wygl±da u Ciebie z tymi g³o¶nikami ? nie ma problemu z za³o¿eniem ori maskownic ? No i czy g³o¶nik przy maks wychyleniu nie wali w maskownice :p Napisz proszê co¶ wiêcej o zak³adaniu 16cm w drzwi :)

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    W³asnie hektorek ,dawaj jakies foty jak to zrobi³es zw³aszcza bagaznika.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •