Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Proszę o pomoc oraz opinie forumowiczów przy zakupie E65

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    X5 4.6IS+E38 LIFT+330i Cabrio
    Ta z Bielska od Handlarza nie ma nawet wpisana bezwypawdkowy...a dodając do tego ten zderzak przód to już musi być kiepsko...

Voshon masz troszkę racji...jednak ze 3 lata temu kupilem Żor auto zafajdane strasznie ale nic nie zniszczone - wyprałem i było jak ta lala po prostu różni ludzie jeźdzą i dbają.

Aha i jeszcze jedno:
    Pan wspomniał ,ze po założeniu gazu wyświetlał mu się check engine - twierdzi z,e po wyregulowaniu gazu już wszystko było ok.
    Na filtry oleje, regenracja maglownicy i inne pierdoły ma rachunki...

Ostatnio w week zrobiłem prawie 1200 km ogladając te rarytasy więc stąd takie wachania...

Paulo79 dzięki za info- wychodzi na to ,ze e65 mocniej pryskali bo e90 ma około 100-130 tak realnie...
    Ostatnio edytowane przez Binio-LODZ ; 14-08-2011 o 19:56

Banned
    BMW
    e65
    nie o to chodzi ze mocniej, podalem max grubość jaka moze byc. Nie wszystkie elementy sa pryskane jednakowo, przewaznie maska i dach maja mniej, drzwi pod listwami w niektorych autach lubia dochodzic do 200 mikronow

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ok. dzieki za info.
    zoboaczymy czy w ASO jest chociaz jakas historia auta ktore wkleiłem...wezme miernik i sprawdzimy..,
    Szkoda tylko ,ze bez kompa i jakiejść sensownej stacji nic ciekawego sie cżłowiek nie dowie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Panowie nie było mnie chwilkę i widzę że jestem dwie stronki w plecy.

Tak więc zacznę od tego nagłośnienia : Z tego co ja się orientuję to w standardzie był Harman Kardon (10głośników) oraz Logic 7 (13głośników + procesor dźwięku, 2 subwoofery, co razem daje 450watt) zaś w VIN nie pisze NIGDY Logic 7 tylko : "HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP" - czyli jak rozumiemy, jeśli mamy tak w VIN to auto powinno mieć nagłośnienie Logic 7, a kiedy piszę " HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM System głośników HiFi" ja z trzecią opcją nagłośnienia się nie spotkałem do tej pory :)

Binio - Dosyć często był temat wałkowany o 3.5litra, tak więc mimo wszystko zapytam - na pewno chcesz E65 z tym silnikiem? Nie wolisz 745i?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Arman !
    Dzięki za info w sprawie nagłośnienia.

Co do 735i - przyznam ,ze nie miałem okazji jechać ani 745 ani 735 tylko 730d i 740d. Tak więc nie potrafie jakoś tego ocenić.
    Sądziłem ,ze 272 kuce juz wystarczy by się sprawnie poruszać - tym bardziej, ze wyścigówka to nie bedzie.

Co jest takiego złego w tych motorach?
    Przyznam ,ze mam ciśnienie na e65 ale naczytałem się sporo negatywnych opinii na temat kosztów awaryjności itp.
    W budzecie do 50 koła nic sensownego po 2003 roku nie znajde.

Może masz jakiś link gdzie na forum są opisane te 735?

Żeby było jeszcze ciekawie- to sam pomysł zakupu e65 juz jest ciut zwariowany...a dodając do tego fakt ,ze w większości tym autem jeździłaby moja ŻONA (dotychczas e46 touring) to juz totalna abstrakcja...
    Ale co zrobić jak mi sie podoba... a e90 w tych cenach to totalne golasy

Tak jak napisałem wcześniej szkoda trochę ,ze nie można dobrze zdiagnozować elektroniki e65....przed zakupem...choć moze ja o czymś nie wiem...
    Ostatnio edytowane przez Binio-LODZ ; 15-08-2011 o 13:39

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    735 a 745 mają z tego co wiem ten sam silnik N62, z tym że ten 4.4 silnik jest najbardziej optymalny do tego samochodu, do jego masy, a po pierwsze będziesz jeździł na LPG więc ta 3.5 nie da Ci większej oszczędności od "większego brata. Tym bardziej że łatwiej będzie Ci znaleźć 4.4 z ładniejszym wyposażeniem a później nie będziesz żałował że mogłeś kupić mocniejszą wersję :)

Co do elektroniki - tylko pod kompa i sprawdzić błędy, oraz pobawić się wszystkim czym możesz, pojeździć po dziurach po testować, pozniej wziąć na serwis, do mechanika który się zna na rzeczy, pamiętajmy że kupujemy auto używane i nie koniecznie to wystawione za 70tyś może być lepsze od tego za 50tyś. :)

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    735 podobno gorzej ciągnie od dołu, musi dopiero wejść na obroty żeby iść do przodu
    strasznie wkurzające w jeździ miejskiej (opinia sąsiad co ma 735 e65 a poprzednio jeździł 740 e38)
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Do swobodnego przemieszczania się silnik 3.6 w zupełności wystarcza. Zauważyłem że przeważnie każdy poleca 745 a nawet nigdy nie siedziało w 735.. więc takie opinie można sobie jedynie jednym uszkiem wpuścić a drugim wypuścić ;). silnik 3.6 łyknie mniej paliwka a co do przyspieszenia może jest jakaś różnica ale czy seria 7 jest do sprintów??? z wyprzedzaniem nie ma żadnego problemu ;) Pamiętajcie nie porównujemy silnika 1.6 do 2.5 gdzie różnica jest znaczna i faktycznie tu odczuwalna.
    Ostatnio edytowane przez Jakub ; 15-08-2011 o 14:44

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez Arman Zobacz posta
    735 a 745 mają z tego co wiem ten sam silnik N62, z tym że ten 4.4 silnik jest najbardziej optymalny do tego samochodu, do jego masy, a po pierwsze będziesz jeździł na LPG więc ta 3.5 nie da Ci większej oszczędności od "większego brata. Tym bardziej że łatwiej będzie Ci znaleźć 4.4 z ładniejszym wyposażeniem a później nie będziesz żałował że mogłeś kupić mocniejszą wersję :)

Co do elektroniki - tylko pod kompa i sprawdzić błędy, oraz pobawić się wszystkim czym możesz, pojeździć po dziurach po testować, pozniej wziąć na serwis, do mechanika który się zna na rzeczy, pamiętajmy że kupujemy auto używane i nie koniecznie to wystawione za 70tyś może być lepsze od tego za 50tyś. :)
    A orientuje się ktoś może gdzie w okolicach Wodzisław Racibórz lub te okolice śląska jest jakiś wiarygodny serwis?
    Sądze ,ze mnie w zupełności wystarczyłoby 735i.W końcu tak jak kolega napisał to nie jest auto do wyścigów po mieście...mam już 330i cabrio do takiej jazdy

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65
    Jak jesteś pewien ze to ta 7 ma być twoim nowym nabytkiem to jedz z nim do Katowic, tam jest ASO. To jest około 70 km od tego Wodzisława, powiedz temu typowi ze oddasz jemu za "gaz" i tyle. Będziesz miał 100 % pewność co kupujesz. Ja bym nie latał tam bo wiejskich warsztatach bo to jednak to już poważny zakup. Jak facet nie ma nic do ukrycia to się zgodzi i pojedzie.

Uprawnienia umieszczania postów