Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Spalanie testy wrocław

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    hmmm to tez nie bedzie takie miarodajne . w układzie na peno bedzie powietrze , Jak jade w długa trasę to zawsze pogibam troche autem zeby wiecej weszło do baku , ty chyba bedziesz musiał zrobic tak samo . kiedys w top gear testowali dizle na ropę i olej z frytków. mieli zamiast baku litrowe słoiki?? strawdzili który dalej pojedzie . chyba w e65 talk sie nie da:) ale powo !
    ps paliwa na stacjach polskich sa z pkn orlen . tylko dodatki typu ultimate czy na statoilu ich verwa są markowych producentów . tylko paliwo schel vpower i vpower recing sa sprowadzane z zagranicy . czystośc paliwa zależy w dużej ilości od zbiorników w którym są przechowywany na stacjach i od uczciwości właściciela stacji paliw .
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    właśnie, to w dużej mierze od właściciela stacji "zależy" ile auto pojedzie :P
    Na innym forum to ludziska maja problemy, gdy ich pojazdy palą o 100% więcej i nie rozbija się to o tankowanie :D
    1-3 literki to nie powód do zmartwień...dłużej w korku, szybciej i dynamiczniej w trasie różne stacje benzynowe. Jeśli komuś pali od 30 % w górę no to jest problem w innym przypadku nie ma co się przejmować:)

Zaawansowany Użytkownik Awatar mała233
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez hatecraft Zobacz posta
    A jaka jest korelacja wyników z kompa z Twoimi pomiarami przy dystrybutorze? Ile dokładnie procent jest odchyłki? (2 litry od 15,6 to co innego niż 2 litry od 18,0)

Ja po pół roku jeżdżenia obliczyłem, że moja Buńka pije LPG o 12,6-14,x% więcej niż wskazanie OBC. (dla Pb nie sprawdzałem, bo nie miałem nigdy tyle kasy :D żeby zatankować do pełna - jak zapala się rezerwa tankuję 15 litrów)
    Zawsze tankowałem do pełna, na paragonie zapisywałem kilometraż i średnie spalanie z OBC, resetowałem OBC i dzienne kilometry.
    Okazało się, że różnica jest tylko przy lipnym gazie z samotnej budki, a już między stacjami sieciowymi + marketowymi różnicy nie ma wcale (różnice mieszczą się w 5% błędzie pomiaru i warunków zewnętrznych)
    zalej po korek na max + 20l do kanistra w bagażnik po dokładnie 100 km dolewka i masz wynik

CZARNA FURIA..........CZARNA...FURIA..................... .....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Moja pali zawsze tyle samo :D 200 zl od pikniecia ze rezerwa

Uprawnienia umieszczania postów