Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 15

W±tek: Zablokowana stacyjka- pomó¿cie szybko ;(

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna

Zablokowana stacyjka- pomó¿cie szybko ;(

Piszê w imieniu Kataniarza. Problem wygl±da tak ¿e czasami po odpaleniu nie puszcza blokada albo puszcza dopiero po up³ywie jakiego¶ krótkiego czasu. W chwili obecnej zablokowa³a siê na sta³e i nie idzie nawet auta odpaliæ. Co radzicie w tej sprawie, jakie¶ pomys³y?

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tgracing
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Sk±d
    Szczecin, aktualnie: DE, Bodensee
    Na pocz±tek rozkrêæ os³onê kolumny i obejrzyj stacyjkê. Mo¿e bêdzie co¶ widaæ, dlaczego nie puszcza blokada. Jaki¶ kabel siê przetar³, mo¿e co¶ mechanicznie j± blokuje???
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    m60b40
    Sk±d
    ZGY!
    zdaza sie, w moim wypadku czasami kluczyk obkrecal sie, a nia zalapywal. nagle w niedziele na wyprawe mi sie zachcialo jechac i zonk, auto stoi nie odpali klucvzyk sie obkreca.
    skonczylo sie na wymianie stacyjki, choc u Ciebie moze to byc tylko blokada, o ile sie nie myle ( juz dobrze nie pamietam) musisz chyba zwalic caly mechanizm stacyjki, rozwiercasz dwie sruby ktore ja trzymaja do kolumny:)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar FuTuRee
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    e38 m62b44 e65 n62b36 e70 n52b30
    Sk±d
    Ma³a wioska gdzie¶ w ¶rodku
    Cytat Zamieszczone przez red_man Zobacz posta
    klucvzyk sie obkreca.
    skonczylo sie na wymianie stacyjki
    Nie musia³e¶ wymieniaæ ca³ej stacyjki wystarczy³oby sam bêbenek, ha ma³o tego s± dwa sposoby na naprawê tej usterki. Jeden z nich jest trochê szopkarski ale pomaga :d Skoro wymienia³e¶ ca³± stacyjkê to pewnie masz drugi kluczyk do odpalania auta. Jakby¶ mieszka³ gdzie¶ bli¿ej to mo¿na by temu zaradziæ. Przy jakim¶ piwku którego¶ wieczora przerobi³bym Ci t± wk³adkê:)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar FuTuRee
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    e38 m62b44 e65 n62b36 e70 n52b30
    Sk±d
    Ma³a wioska gdzie¶ w ¶rodku
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Piszê w imieniu Kataniarza. Problem wygl±da tak ¿e czasami po odpaleniu nie puszcza blokada albo puszcza dopiero po up³ywie jakiego¶ krótkiego czasu. W chwili obecnej zablokowa³a siê na sta³e i nie idzie nawet auta odpaliæ
    Opisz to dok³adniej. Co rozumiesz przez s³owo nie puszcza. Nie mo¿esz przekrêciæ kluczyka w stacyjce?? Puszcza po jakim¶ czasie czyli przy ruszaniu kierownica i próbie przekrêcania kluczyka??

Sorki za jeden post pod drugim

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar maku
    Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    E38 730iA LPG
    Sk±d
    Jaworzno
    Cytat Zamieszczone przez FuTuRee Zobacz posta
    Nie musia³e¶ wymieniaæ ca³ej stacyjki wystarczy³oby sam bêbenek, ha ma³o tego s± dwa sposoby na naprawê tej usterki. Jeden z nich jest trochê szopkarski ale pomaga Skoro wymienia³e¶ ca³± stacyjkê to pewnie masz drugi kluczyk do odpalania auta. Jakby¶ mieszka³ gdzie¶ bli¿ej to mo¿na by temu zaradziæ. Przy jakim¶ piwku którego¶ wieczora przerobi³bym Ci t± wk³adkê
    Ja równie¿ mam problem z obracaj±cym siê kluczykiem w oko³o. Jak na razie odpukaæ auto odpala. Mam do Ciebie dosyæ daleko. Wiêc jak mo¿esz podrzuæ na PM info o sposobie naprawy bez wymiany stacyjki.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    m60b40
    Sk±d
    ZGY!
    mozna wyciagac wkladke, ale juz kiedys bawilem sie w wymiane wkladki w zamku klapy, pochodzilo kilka miesiecy i stanal:/ a nadmienie ze robil mi to kluczmistrz u nas w miescie:/
    kupilem zestaw stacyjka, zamek klapy, oraz drzwi, ale niestety ten w drzwiach nie tak latwo wyciagnac:)
    jesli masz chec podzielic sie info, pisz PW:)
    pozdro

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar jareczek256
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 728i
    Sk±d
    z³otoryja
    A ja mia³em problem z wk³adka zamka drzwi, kupi³em ca³y komplet zamków i stacyjkê od kolegi a go¶æ od kluczyków dopasowa³ mi wk³adki do kluczyka. Nad mienie ¿e w drzwiach jest naj³atwiej wyci±gn±æ zamek. Fachowiec powiedzia³ ¿e jak tylko raz siê obróci kluczyk w stacyjce to mam od razu zmieniaæ bo którego¶ pieknego dnia nie odpale furki.
    BMW - rado¶æ z jazdy!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    m60b40
    Sk±d
    ZGY!
    w drzwiach najlatwiej?jak to? w klapie sciagasz obicie klapy, i juz masz na wierzchu mechanizm, a w drzwiach?powiedz cos wiecej:)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BatoFF
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 730D
    Sk±d
    Miñsk Mazowiecki
    Od¶wie¿am temat. I mnie nie omin±³ problem zablokowanej stacyjki... Po prostu gdy dojecha³em do celu przekrêci³em kluczyk wyj±³em... a ku mojemu zdziwieniu auto nadal chodzi³o. Ponowne w³o¿enie kluczyka nic nie da³o bo sta³ w miejscu, nie da³o siê nim ruszyæ. Zd³awi³em silnik na hamulcu, zgas³. Ale wszystko w ¶rodku nadal siê ¶wieci³o wiêc odpi±³em akumulator i zamkn±³em samochód. Nastêpnego dnia z powrotem pod³±czy³em akumulator beeme odpali³em z pychu i wróci³em do domu 160km... Teraz przyda³o by siê to naprawiæ. Samochód stoi w gara¿u ale przecie¿ z pychu nie bêde go odpala³ ¿eby gdzie¶ pojechaæ :) Od czego zacz±æ? Pewnie nale¿a³o by wymontowaæ stacyjkê.. Trudna to operacja? Gdzie¶ wyczyta³em ¿e to wszystko wina obudowy stacyjki, jakiego¶ trzpienia ?? Najchêtniej chcia³ bym to tak zrobiæ ¿eby nie zmieniaæ kluczyka..... :)
    Ostatnio edytowane przez BatoFF ; 06-12-2011 o 16:17
    E36 320i M50B20 Coupe '94r --> E32 730iA M60B30 '93r --> E38 730i M60B30 '94r --> E39 540iA M62B44 '96r --> E38 730D M57D30 '99r

Yamaha DT 125 '97r --> Kawasaki ZZR 250 '92r --> Kawasaki ZXR 750 '93r

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •