-
Doświadczony Użytkownik
Chip do BMW 750 V12
Witam, znalazłem taki temat na innym forum, sprzed kilku lat. Interesował się ktoś tym. Można je jeszcze gdzieś kupić, niestety nie znam firmy, ani modelu tych chipów, ale po wypowiedziach użytkowników naprawdę coś dawały.
-
www.foto-km.com
Vip
Do silników ale V8 M60 czterolitrowych zmienialo się oprogramowanie w komputerze silnika DME MOTRONIC [komputery z numerem BOSCH końcówka 404 do E38 końcówka 484 bo te z EWS są] i auto mialo więcej koni po tym zabiegu. Firma z niemiec wołała za taki zabieg okolo 800 euro. W polsce też robią coś takiego.
W V12 może też być kwestia softu zapewne
-
Zaawansowany Użytkownik
ja bede teraz modził u siebie i również bedzie chip jesli chcesz to poczekaj do wrzesnia i wtedy zdam relację dokładną i opisze efekty ;)
-
Doświadczony Użytkownik
Znając życie to przyrost w benzynie to około 8% :D dodatkowo należy zwiększyć stopień sprężania z 8.8 na 10 dodatkowo około 4% mocy :)
-
Doświadczony Użytkownik
Ja czytalem o trzech chipach, ktore dostajemy w komplecie, jeden do eml, a dwa do komputerow. Nawet jakby przyrost wynosil 8% to i tak cos. :)
-
Zaawansowany Użytkownik
ja dostaje chipy do silnika plus chip do skrzyni biegów o zwiększeniu sprężania tez myślałem ale nie chce zdejmować głowic
ps 8% w v12 to juz i tak sporo na plus ;)
-
Doświadczony Użytkownik
Ja nie chce ingerowac w mechanike, ale tylko w elektryke, skad bierzesz chipy? Dalbys rade i mi zalatwic, jaka cena za calosc?
-
Zaawansowany Użytkownik
pewnie ze moge ci załatwic moje gg 11675135 podam ci namiary na gg
-
Doświadczony Użytkownik
A jaka cena? Jak cos to ja bym sie skusil dopiero we wrzesniu, teraz wydalem 650zl na wymiane pompy wody i gotowki narazie brak...
-
Zaawansowany Użytkownik
ok ja tez we wrzesniu biore więc jak wezmiemy razem powalcze o rabat ;) koszt to 650zł za chip silnika i skrzyni dodatkowo możesz kupić zdjęcie ogranicznika prędkości koszt 160zł
Uprawnienia umieszczania postów