Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Lekkie drgania na zimnym silniku?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    220tys:) znajomy go sobie sprowadził dla siebie od prywatnego dojczlanda, książka servisowa prowadzona do 2003r, więc wątpię, żeby przebieg nie był autentyczny, tym bardziej widać po środku,że wszystko ładne;p wracając do tematu, zrobię jeszcze tą adaptację i zobaczymy czy coś się zmieni. Posiadam LPG czy komputer od gazu nie zresetuje mi się?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m52 + LPG
    Nie kolego nie zresetuje sie.. ale najlepiej jak zrobisz reset adaptacji pojezdzisz na PB ze 100km miasto, tras, szybciej wolnie.. i pojedziesz ustawic na nowo mape LPG ;)
    Biały

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    hmmmm a możesz powiedzieć w jakim celu ustawiać na nowo mape LPG??:) czyżby spalanie się zmniejszyło??:) bo teraz pali mi 18LPG:( przy spokojnej jeździe:/

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    koledzy, wczoraj miałem jakiś poważniejszy problem tzn. auto na pozycji"P" i "D" telepało już dużo mocniej, wskazówka od obrotomierza, również delikatnie skakała, objawy takie same na PB i LPG:/ wcześniej tylko miałem delikatne drgania w pozycji "P" gdy wrzuciłem już "D" było ok, ale wczoraj to już była masakra, obawiałem się, że zaraz mi zgaśnie auto, podczas jazdy wszystko ok, chociaż możliwe, że jakby wolniej się zbierał, ale nie jestem pewien w 100%, akurat tak się składało, że jechałem do innego miasta i w trasie dałem mu trochę popalić, później na postoju już było znowu jak wcześniej, tylko delikatne drgania w pozycji "P" od czego zacząć, by znaleźć przyczynę? adaptacja chyba raczej w tym przypadku mi nie pomoże???

Zaawansowany Użytkownik Awatar grzechu4don
    BMW
    E38 na gwincie w 20 calach
    Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    koledzy, wczoraj miałem jakiś poważniejszy problem tzn. auto na pozycji"P" i "D" telepało już dużo mocniej, wskazówka od obrotomierza, również delikatnie skakała, objawy takie same na PB i LPG:/ wcześniej tylko miałem delikatne drgania w pozycji "P" gdy wrzuciłem już "D" było ok, ale wczoraj to już była masakra, obawiałem się, że zaraz mi zgaśnie auto, podczas jazdy wszystko ok, chociaż możliwe, że jakby wolniej się zbierał, ale nie jestem pewien w 100%, akurat tak się składało, że jechałem do innego miasta i w trasie dałem mu trochę popalić, później na postoju już było znowu jak wcześniej, tylko delikatne drgania w pozycji "P" od czego zacząć, by znaleźć przyczynę? adaptacja chyba raczej w tym przypadku mi nie pomoże???
    zacznij od kompa ;)
    bo tak to wróżyć możemy bez końca :)

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    tylko ciężko mi znaleźć kogoś dobrego od kompa:/ jak dzwonię to mówią, że nie mają do bmw, albo że podpinają od rocznika 97:/

Uprawnienia umieszczania postów