wydaje mi sie jednak ze kontrolka niskiego cisnienia wyskoczyla gdy byl zbyt maly stan oleju tzn ponizej min, zolta lampka sie nie pokazala poniewaz jest uszk czujnik. Dziwne byloby gdyby taki silnik nie mial kompresji, moje a8 mialo nabiegane 340 tkm a w rzeczywistosci pewnie z pol miliona, olej pila litr na 1000 km a jezdzila na lotosie mineralnym i motor chodzil jak zegarek wiec nie wydaje mi sie zeby mobil polsyntetyczny z polki za 37 zl litr wyrzadzil motorowi jakas krzywde. Czas pokaze co bedzie dalej, jedno jest pewne, dla swietego spokoju wleje syntetyka bo i tak mam wymiane niebawem. Dodam ze laikiem nie jestem,kazde auto trzeba poznac bo beemkami jezdzilem bardzo dawno temu a mialem ich kilka poczawszy od e28 a skonczywszy na e38, ostatnie lata jezdzilem a8 i mam to auto w jednym palcu, przezylem wymiany rozrzadu w V-kach, 3 razy wyciagalem i remontowalem tipa itd itp.
Poki co e65 to dla mnie cos nowego kazdy blad kazda kontrolke trzeba poznac i zobaczyc co oznacza lub tez co sugeruje.
Dzis wykasowalem kontrolke silniczka ktora wykazywala blad kata i jeszcze jeden blad byl ktorego nie moge znalezc a mianowicie P2189, jesli ktos zna to prosze o pomoc. Dziekuje wszystkim za zaangazowanie i pozdrawiam