-
Początkujący Użytkownik
problem z funkcją "code"
Witam, mam pytanko mój brat od niedawna ma e38 740 po lifcie '00r. od dwóch dni auto stoi ponieważ wyszedł mały problem z navigacją, dokładnie chodzi o funkcje "code", teraz już wie co to za funkcja:p no ale faktem jest że auto stoi bo przy przeglądaniu navi został wpisany na pałę kod którego oczywiście nie pamięta, po zapoznaniu się z tematem na forum wyjście wydawało się proste, chodzi o sposób z odłączeniem akumulatira na ok. 5 min i odczekaniem 10 min po ponownym podłaczeniu klem. Taki sposób z awaryjnym odblokowaniem jest również w instrukcji obsługi, jednak po podłaczeniu klem po tych 5 min pojawia sie na dole monitora (jeszcze mała navigacja) napis "awaryjne odblokowanie czekaj; 9:59" i nic się nie dzieje, tzn. w instrukcji było napisane że czas powinien być odliczany od dziesięciu min po czym auto można odpalić, natomiast na navi pojawia się powyższy komunikat i można czekać do zimy. I tu mam pytanie czy sposób opisany na forum z odłaczeniem akumulatora działa we wszystkich modelach czy tylko do niektórych roczników, piszę do fachowców o poradę bo może instnieje mniej inwazyjny dla kieszeni sposób na wyjście z problemu jak laweta i serwis.
Prosiłbym o jakieś nakierowanie jeśli ktoś z was być może miał podobny problem, albo na szczęście nie miał ale wie co dalej czynić
z góry dzieki
Uprawnienia umieszczania postów