Witaj. Dobre e38 to takie które Ci się spodoba.. Wszystkie silniki mają swoje plusy i minusy. Ja pomykam v12 i jestem z niej mega zadowolony! Silnik jest po prostu jego największą zaletą. Ale jeśli szukasz tańszego środka lokomocji to v8 3,5 lub 4,4 na gaz jest właśnie stworzony dla Ciebie.. Pozostają jeszcze Dielsle ale z uwagi na ceny ropy które ostatnio po prostu szaleją to jest wybór bardziej dla amatora "klekotu" i turbo dziury. :hah: :hah:

Oczywiście silniki 3,0 v8 i bardzo popularny 2,8 r6 są również bardzo dobre. Uważam że jeżeli chodzi o tanie przemieszczanie się po mieście to 2,8 na gaz nie ma sobie równych. Na autostradzie ze swoim maksimum 230-240 (zależy od stanu) też daje radę.

Co do awaryjności e38 to niestety trzeba do nich zaliczyć zawieszenie. Niestety to jedyna rzecz która w tym aucie się psuje. Nie są to ogromne wydatki ale są..

Do plusów to że oprócz zawieszenia nic się nie psuje. Oczywiście jeżeli było auto użytkowane normalnie.

Życzę owocnych poszukiwań. a i moja rada jeżeli widzisz ogłoszenie np. z 99r. z przebiegiem 120-150 tyś to daruj sobie takie auto. Seria 7 była krążownikiem i kupowana była na autostrady.. Nie bój się oczywiście przebiegów w okolicach 250 tysięcy dla siódemki taki przebieg to żaden przebieg!!

Pozdrawiam.