Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: [e38] Witam serdecznie, mam na imię Piotrek i zamierzam kupi

Zaawansowany Użytkownik Awatar Sebol
    BMW
    e60
    Cytat Zamieszczone przez tristeza
    16l to moje 3l pali (po mieście) :D Panowie nie zaczynajmy, każdy może ściągnąć katalogowe dane i widać ile każdy pali jak na dłoni i można porównać. BMW ma tą zaletę, że przy sprawnym aucie dane się raczej pokrywają z rzeczywistością.
    dokladni ekomp teraz mi pokazuje 16,3l chcesz podjedz to ci pokaze......w zime dochodzi do 20 ale to normalka wiadomo automat biegi zmienia mi przy okolo 2tys obrotow jezdze w miare normalnie......wiadomo ze jak sie wcisnie pedal na max to do 20 juz nie daleka droga....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    Jeśli mierzysz zużycie paliwa za pomocą kompa to nie jest do końca wartosciowy pomiar

Oczywiście jestem w stanie Ci uwierzyć, tego typu dyskusje nie mają sensu bo Ty jeździsz po jakimś tam mieście, ja jeżdżę też po jakimś tam o całkiem innych warunkach drogowych, Jak wracam wieczorem od panny to mi wychodzi 9l po mieście, tylko co to za miasto jak ulice są puste i cisnę na tempomacie 80km/h przez całą drogę :)

BMW
    e60
    Jeśli mierzysz zużycie paliwa za pomocą kompa to różne ciekawe wartości mogą się pojawić ;)
    w tej chwili po miescie powyzej 17 mi nie pali ale szczeze mowiac 17 czy 20 co to za roznica:))))przy ponad 300 konikach:).....

Wszystkim kolejny raz dziękuje za zainteresowanie, tak jak pisałem jeździłem dziś 7emką - pierwszy raz w życiu , i powiem tak wrażenia niesamowite 4,4 ma potężnego kopa, auto płynie po drodze, co do spalania.... komputer pokazywał od 15 do 21 litrów na mieście, te 21 to kiedy mu wciskałem, chwilowe spalania były nawet większe ale za taką jazdę:))) nie mam słów! Tego auta nie da się porównać do żadnego innego i tyle... niestety to tyle superlatywów z tego okazu, auto piękne wypasione na maxa chyba, ale było jedno ale, po prostu było bite, o czym chyba nie wiedział sam właściciel, zapytałem go czy możemy pojechać na stacje diagnostyczną, odparł że nie ma problemu, ale ja płacę, ja odparłem że oczywiście ale jak coś nie tak będzie z autem w sprawach w których uzgodniliśmy to płaci On, Pan się zgodził bez problemu więc auta musiał być pewien albo myślał że jest pewien... no i tu zonk na stacji po ogólnych oględzinach wszystko ok, ale kiedy podłączono komputer okazało się że auto nie ma przednich poduszek powietrznych, właściciel był zszokowany, potem zabraliśmy się za lakier i okazało się że przód był malowany choć bardzo profesjonalnie części nie były szpachlowane tylko wymieniane całe, aczkolwiek auto było bite na 100%, większych niezgodności nie było no ale niestety, przednich jaśków brak, choć wyglądało że są....... ! Będe szukał aż znajdę idealną:-))))

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    idealnej szukasz ?? ehhh :) :) :) zapytaj kogokolwiek na forum czy jego bunia jest idealna :) wybierz taką w której najmniej będziesz chciał zmieniać albo najmniej będzie do roboty :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez Sebol
    Jeśli mierzysz zużycie paliwa za pomocą kompa to różne ciekawe wartości mogą się pojawić ;)
    w tej chwili po miescie powyzej 17 mi nie pali ale szczeze mowiac 17 czy 20 co to za roznica:))))przy ponad 300 konikach:).....
    Sebol 3l to u mnie różnica w spalaniu między zimą a latem, no i powiem Ci, że ta różnica jest dla mnie odczuwalna ;)
    A co do spalania naszych autek, to bierzmy jeszcze pod uwagę kto po jakim mieście się porusza, bo w Wawie raczej byś się w 17 nie zmieścił :D

BMW
    e60
    Cytat Zamieszczone przez Słowik
    Cytat Zamieszczone przez Sebol
    Sebol 3l to u mnie różnica w spalaniu między zimą a latem, no i powiem Ci, że ta różnica jest dla mnie odczuwalna ;)
    A co do spalania naszych autek, to bierzmy jeszcze pod uwagę kto po jakim mieście się porusza, bo w Wawie raczej byś się w 17 nie zmieścił :D
    dokladnie sie z tobą zgodze gdybym smigal po wa-wie to mysle ze w granicach 25 byloby norma na szczescie jezdze po bardziej ekonomicznym miescie chorzow wiadomo euro 2012 drogi przepiekne trzy pasy w jedna strone upsssss to nie ta bajka hihihihi a tak serio wszystko zalezy kto w jakim miescie sie porusza i jaki ma styl jazdy...........

Vip Vip Awatar casi123
    BMW
    e-38 750
    Poruszam sią po Gdańsku z motorem 5400ccm i spalanie poniżej 22 l to marzenie.Na trasie w zależności od sposobu jazdy można zejść do 12-13l. Co do idealnego auto to prawda-takowe stoją w salonie, a raczej stały do 2001r. :D Ja osobiście polecam 750 Wybór należy do Ciebie.Udanych łowów!!!!!!!!!!!!

BMW
    e60
    Cytat Zamieszczone przez casi123
    Poruszam sią po Gdańsku z motorem 5400ccm i spalanie poniżej 22 l to marzenie.Na trasie w zależności od sposobu jazdy można zejść do 12-13l. Co do idealnego auto to prawda-takowe stoją w salonie, a raczej stały do 2001r. :D Ja osobiście polecam 750 Wybór należy do Ciebie.Udanych łowów!!!!!!!!!!!!
    dokladnie tylko 750 :D
    a tu na dzien dzisiejszy moje spalanie.....

Początkujący Użytkownik
    hehe a umnie komputer pokazuje 12l a samochd spala w granicach 15l tylko ze niejezdze po wielkich miastach, spokojnie bujam sie po miasteczkach i bardzo rzadko stoje w korkach. fakt ze jak sie przycisnie to spali i 25l, sporo osob mowi ze spalanie 750 jest poruwnywalne do spalania 740 przy normalnej jezdzie.

Uprawnienia umieszczania postów