Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Ile straciło koni?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Kiedyś hamowałem auto i wyszło słabo bo 330Nm i 240km (M60B40) ale wyraźnie coś było nie tak z wykresem i wymieniłem przepływkę. Nawet dawała znak że już kona kilka tygodni wcześniej bo falowały obroty. Po wymianie nie hamowałem.

Natomiast pod koniec zeszłego roku po zakupie GoPro zrobiłem krótki filmik z przyśpieszenia auta i wyszło jakies 7s do setki na 19stkach. Licznik zaniża delikatnie prędkość. Przepraszam że jest tak ciemno, ta kamera nie radzi sobie z takim oświetleniem. Na OBC pokazywane jest spalanie, swoją drogą chciałbym wiedzieć jak to wygląda w V12. W 4.0 najwyżej zanotowałem 120L/100km :D

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Inur Zobacz posta
    Kiedyś hamowałem auto i wyszło słabo bo 330Nm i 240km (M60B40) ale wyraźnie coś było nie tak z wykresem i wymieniłem przepływkę. Nawet dawała znak że już kona kilka tygodni wcześniej bo falowały obroty. Po wymianie nie hamowałem.

Natomiast pod koniec zeszłego roku po zakupie GoPro zrobiłem krótki filmik z przyśpieszenia auta i wyszło jakies 7s do setki na 19stkach. Licznik zaniża delikatnie prędkość. Przepraszam że jest tak ciemno, ta kamera nie radzi sobie z takim oświetleniem. Na OBC pokazywane jest spalanie, swoją drogą chciałbym wiedzieć jak to wygląda w V12. W 4.0 najwyżej zanotowałem 120L/100km :D

Hej, ja u siebie na OBC największe chwilowe to 299L/100km. Jeśli chodzi o temat, to nie ma znaczenia ile silnika ma lat i jaki ma przebieg, jak jest w dobrym stanie to moc ma, czysta fizyka. Ja hamowałem swoją kilka lat temu z przebiegiem 250 tyś i miała 296 koni z 300, więc to już jest raczej błąd pomiaru. Jeżeli chodzi o przyspieszenie i wrażenia z jazdy to moje 300 koni łatwo objeżdżałem innymi małymi lekkimi autami z silnikami do 2 litrów. Tak się do auta przyzwyczaiłem, że nawet jadąc z pasażerem odczuwam, że auto jest słabsze, także każde 50kg robi sporą różnicę w przyśpieszeniu.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    ........................
    Ostatnio edytowane przez Aru89 ; 30-04-2014 o 18:15

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    Cytat Zamieszczone przez Aru89 Zobacz posta
    Mozesz mi powiedziec, ktore auto z silnikiem do 2 litrow oblatuje 750 E32? Bo jezdziles kilkoma z tego co napisales. No chyba, ze mowisz o uturbionych furkach po 250 koni?

@krzywy191 ten peuget ma 12.9 do setki wiec masz bardzo mylne wrazenie

@525d ktorym kompaktem do 2.0 oblecisz 740? Oczywiscie chyba mowimy tu o podobnych rocznikach bo fury z 2012 roku maja w 2 litrach kolo 200 koni.
    Uwielbiam takie dyskusje małolatów. "Moja becia łyka na światłach wszystkich". Dzieciaki, kupcie sobie Calibry, Preludki czy inne dresowozy i nie róbcie z BMW 7 bolidu do przygazowania na każdym skrzyżowaniu - żenada.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    ........................
    Ostatnio edytowane przez Aru89 ; 30-04-2014 o 18:15

Uprawnienia umieszczania postów