Wtrącę się bo robi się ciekawie:) Wybierając Bmw patrzyłem na osiągi, radość z jazdy, wciskanie w siedzenia i w 100% z tego korzystałem szczególnie w e34 którego nie żałowałem. Siódemkami już inaczej, ale nie odmówię sobie nocnej adrenaliny lub szybkiej jazdy na trasach ale zawsze z rozsądkiem poza tym idę w cel sportowej limuzyny i mnie walą stereotypy. Jak ktoś chce jeździć ekonomicznie i spokojnie nie przekraczając nigdy 120km/h niech zrobi swapa z 740 na 728 bo ja chęcią zamienię się z 3L na 4L Co do mocy myślę, że mój motór jest w miarę dobrej kondycji miałem ostatnio dwie potyczki z róznymi 735 obie zwycięskie.
Ja mam 730d i nie narzekam na prędkości podróżne. Da się jechać baz problemu szybko, wygodnie i zarazem oszczędnie bez ograniczania sobie pojemności bagażnika butlą na gaz czy też kołem zapasowym. A od wciskania w fotel mam inne zabawki
Ja oprócz 7er mam jeszcze Kangoo 1,9 w rolnictwie, wiecie jak te 55 koniuchów wciska w fotel, masakrator :-) A i jeszcze Skoda Octavia 1,6 też w rolnictwie :-)
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Ma ok40KM wiecej ale i tez wiecej wazy
a te 20-21 sek jest raczej nie realne w twojej 530d jak i w moim 740 mowimy oczywiscie o seryjnych mocach(u mnie zmieniony dolot i wydech)
Nie uzywam swojej 740 do scigania ale wiadomo jezeli mam okazja porownac z podobnym autem np.750 itp to z niej korzystam
Miałem na poprzednim tel jak swoją poprzednią 530d w 3 osoby kręciłem 21sek. Tą co mam obecnie niby jest po chipsie ale nie sądzę żeby jakoś lepiej chodziła od poprzedniej(może tamtą dawno nie jechałem)
Ktoś tam wyżej dobrze napisał że auto co nie którym służy co użytku na co dzień.Takie też jest moje e60.Dobrze jedzie, mało pali i nie jeden aż się dziwi jak chmurę puszczam mu przed nosem. Wiadome że nowy diesel lepiej jedzie od starego tak jak nowa benzyna od starej benzyny ;)
Czas pokaże,może bedzie F11 535d które robi setkę w 5,7sek przy tym dalej paląc ok 8L jak to mówicie "paliwa rolniczego" :sarcastic: powoli ale do celu ;)
530d w 3 osoby 21s ???? ciekawe bardzo to wychodzi juz niedaleko na pusto od m5 e-39 a z ostatnim 530d jakie miałem okazje spotkac dostało po dupie czyli ja tu czegos nie kumam jest szybsze do 200 ode mnie w filmiku a na żywo dostało w dupę??? nie kumam
Fabryczne e60 sedan 530d do 200 ma 28-30s, więc nie wiem jakim cudem w 3 osoby wykręciłeś 21s.
No chyba pijany jestes :D Nie chce się kłócić ale filmik trwał 23sek i było 200 lub 180. Tel uległ zniszczeniu i filmiki z niego też.Być może macie racje i było to 180 ale proszę cie sław nie opowiadaj głupot że 30sek jej schodzi.Podejrzewam że moje m30 będzie miało mniej niż 30sek
Jeśli był po chipie to faktycznie mógł zrobić te 180 w 23 s, E38 740i fabrycznie miało chyba 28,7, a co do e60 to np to http://www.youtube.com/watch?v=mmh4G...feature=fvwrel http://www.youtube.com/watch?v=bsUg7IWtzM8