Witam
Mam gigantyczną prośbe do osób które znają sie troche na elektroniće i schematach...
Kupiłem jakiś czas temu 3 strefe klimy z "kompletna wiązka klimatyzacji" a dostałem coś takiego(załącznik nr1)
Do tego dostałem jakies 5 cm przewodów z klimatornica z 9 kablami uciętymi byle jak i byle gdzie...
Brakowało mi malej wtyczki do klimatronika( ktora dorobie z e36)
Ale to najmniejszy problem otóż nie potrafie sobie poradzić z rozszyfrowaniem schematów które znalazłem...
Zdjęcie numer 3 to zozpiska pinów z niebieskiej wtyczki z mojego klimatronika (cała wiązke jestem w stanie dorobić tylko pytanie do czego...)
Kolejne 3 zdjęcia to schematy z wds tylko nie mam pojęcia co oznaczaja te cyfry i litery...
Kilka rzeczy rozszyfrowałem i wydaje mi się że:
1 prądowy + ?????????????
2 masa ????????????
3 NIE MAM BLADEGO POJĘCIA co to takiego sygnał wyłączania i "general module" !!!!!!!!!!!!!!!
4 prądowy + ?????????????
5 idzie do czujnika temperatury (tego malego do ktorego nie dostalem wiązki) pin1(na tej malej wtyczce)
6 idzie do czujnika temperatury (tego malego do ktorego nie dostalem wiązki) pin3(na tej malej wtyczce)
7 nie używany
8 nie używany
9 CO TO TAKIEGO "k-bus"????????????!!!!!
10 TEN dluuuuugi czarny kabel- domyślam się, że idzie do wiatraka klimatyzacji (na 1 zdjęciu gdzie jest "?")
11 od podświetlenia?? Ale GDZIE GO PODPIĄĆ????!!!!
12 nie używany
Ogólnie pare rzeczy rozszyfrowałem ale nie mam BLADEGO POJECIA DO KAD IDZIE PIN 3 oraz 9 i 11...
2 pytanie dlaczego jest 2 kable prądowe? do kąd idzie przewód 1 i 4?