Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 19 z 19

W±tek: Auto ga¶nie w trakcie jazdy b³êdy inpa

Vip Vip Awatar lockbud
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    By³o E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Sk±d
    - Sosnowiec
    Wiêc tak, przej¿a³em ca³± instalacjê z tego bezpiecznika jest tak ¿e z bezpiecznika leci kabel pod fotel pasa¿era tam ³±czy siê z dwoma których jeden leci do przeka¼nika za schowkiem i on w³a¶nie mia³ nadpalone styki w ¶rodku i my¶la³em ¿e on wiêc kupi³em nowy. Drugi przewód leci do sterownika silnika, niestety po wymianie przeka¼nika auto nie zgas³o mi podczas jazdy ale nie mogê odpaliæ po zgaszeniu, wyskakuj± komunikaty i lipa, wiêc zamówi³em czujnik wa³ka rozrz±du w serwisie zobaczymy, ma przyj¶æ do tygodnia czasu bo nie ma go w polsce (dziwne, ¿ecz eksploatacyjna) mam nadzieje ¿e to bêdzie to.
    Aaa, sprawdza³em napiêcia w chwili gdy wystêpuje usterka i jest ok na bezpieczniku i kostce w której spotykaj± siê przewody oraz przeka¼niku wiêc to pewnie nie to.

Kurcze nie jest dobrze, czujnik po³o¿enia wa³ka wymieni³em na nowy z serwisu i dalej to samo, gdzie szukaæ co robiæ, pomocy.
    Ostatnio edytowane przez lockbud ; 04-08-2011 o 15:59

Vip Vip Awatar PrzemoS
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e91 2005 m47 2.0 d
    Sk±d
    Jastrzêbie - Zdrój
    Hej, jakie¶ postêpy ?
    Pozdrawiam, Przemos

Vip Vip Awatar lockbud
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    Sk±d
    - Sosnowiec
    Auto naprawi³em, oczywi¶cie okaza³a siê taka pierdo³a ¿e szok, a mianowicie przeka¼nik w skrzynce z bezpiecznikami który sugerowa³ cursor a dziwnym trafem mi umkno³. Ma³o tego by³ sprawny tylko nie doci¶niêty do wtyczki i czasem nie ³±czy³ czego efektem by³o to coopisa³em powy¿ej. A wiêc gdyby kto¶ potrzebowa³ czujnik polo¿enia wa³ka rozrz±du to mam (orgina³ bmw), dziêkuje wszystkim zainteresowanym ¿a podpowiedzi pozdrawiam :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) ;) :) :) ;) :) :) :) tyle rado¶ci :)

Vip Vip Awatar PrzemoS
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e91 2005 m47 2.0 d
    Sk±d
    Jastrzêbie - Zdrój
    JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ale siê cieszê !! NO to widzimy siê w sobotê nastêpn± !!!!

PS. I ponownie szacuneczek dla Cursora !
    Pozdrawiam, Przemos

Robert, te¿ siê cieszê, jak mi³o ¿e to ju¿ po wszystkim ;D.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Taka pierdó³ka a potrafi do bia³ej gor±czki doprowadziæ. Przerabia³em podobny problem w kadecie GSi, ale tam jest problem z nadpalaniem ¶cie¿ek wewn±trz przeka¼nika ;)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Vip Vip Awatar blubas
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    728i M52 96r LandRenzoOmegas
    Sk±d
    Che³mek
    trzeba to opiæ :]:]:]

Vip Vip Awatar PrzemoS
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e91 2005 m47 2.0 d
    Sk±d
    Jastrzêbie - Zdrój
    Ale mamy okazjê !! hehe tylko na to czekali¶my :))))) co nie, Mati ?
    Pozdrawiam, Przemos

Vip Vip Awatar lockbud
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    Sk±d
    - Sosnowiec
    Hehe panowie ju¿ to opi³em w pi±tek, bo auto naprawi³em ju¿ w pi±tek tylko ¿e nie widzia³em klawiatury z pod sto³u i dla tego napisa³em dobre nowiny dopiero w sobotê :) :) :). Dzi¶ ma³a traska do Inwa³du (parku miniatur) i wszystko ok, a co do opijania to ponoæ tego nigdy za du¿o, bêdzie siê mniej psu³ :) :) :) oj do soboty i muszê siê wpisaæ w odpowiednim dziale :) :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •