Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Auto gaśnie w trakcie jazdy błędy inpa

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Więc tak dziś rano odpaliłem auto, zgasło kilka razy w sterowniku silnika zero blędów, odpiołem więc czujnik położenia wałka rozrządu auto nie chciało zapalić sypiąc komunikatem getribenotprogram i świecącym ABS, po chwili wszystko znikło i auto zapaliło jeździłem dość długo i auto nie zgasło więc podłączyłem czujnik wałka i w drogę, po jakimś czasie auto jednak zgasło z komunikatami jak wyżej. Więc wypiołem czujnik wałka i jazda długo długo i nic, pomyślałem więc pewnie ten czujnik, ale gdy podjechałem już pod blok zgasiłem światła skrzynia na parking już łapę za kluczyk żeby zgasić i buch, auto zgasło z komunikatami i zgupiałem już. Ogólnie jest kak, z podłączonym czujnikiem auto nie zapala i gaśnie w trakcie pracy, z odłączonum czujnikiem wałka auto po zgaszeniu nie zapala, ale jak już zapali to nie gaśnie z wyjątkiem jednego razu gdy zaparkowałem i skrzynie zżuciłem na parking, no i gdy występuje usterkka nie mogę połączyć się ze sterownikiem silnika a z resztą bez problemu. dodam jeszcze że z dwa tygodnie temu czyściłem czujnik wałka bo silnik chodził głośno jakby się w nim gotowało, po czyszczeniu z nagaru silnik chodził miękko i cicho czy mogłem go uszkodzić? Tak czy tak chyba go wymienię bo nie mam już pomysłów, rozebrałem już nawet wtyczkę sterownika silnika i wszystko wygląda ok.

Jak wyciągałem czujnik wałka do czyszczenia to nie zlokalizowałem tam elementów 5 i 6 możliwe?

http://www.realoem.com/bmw/showparts...79&hg=12&fg=05
    Ostatnio edytowane przez lockbud ; 31-07-2011 o 11:54

Uprawnienia umieszczania postów