Na sprawdzenie wisco jest prosta metoda - ³apiesz za ³opatkê wiatraka i poci±gasz góra-dó³. "Stare mechaniory" mówi± ¿e w uszkodzonym wyczuwalny jest luz. I faktycznie u mnie tak by³o :)
Na sprawdzenie wisco jest prosta metoda - ³apiesz za ³opatkê wiatraka i poci±gasz góra-dó³. "Stare mechaniory" mówi± ¿e w uszkodzonym wyczuwalny jest luz. I faktycznie u mnie tak by³o :)
btw na alegró masz teraz nowe wiskozy po stówce :D
a one siê ró¿ni±? U mnie siedzi z 4.0 :P
Ja polecam wiska chiñskie SRL. Przerobi³em kilka Behrów, zawsze jaka¶ lipa. Znajomy, który t³ucze Merce mi poleci³ I ju¿ mam ³adnych kilka lat w BMW I ¶miga a¿ mi³o. A kosztowa³o 100 PLN.
pozdrawiam Bartek
oczywi¶cie ka¿dy motor ma swoj± temperaturê robocz± m73n do 115 stopni wiêc wiêc visko spina przy wy¿szej temperaturze zastosowanie np 730d bêdziê skutkowa³o notorycznie spiêtym sprzêg³em co ma wp³yw na jego trwa³o¶æ silnik bêdziê pracowa³ w ni¿szej tem.wiêkszê spalanie i k³opoty z katalizatorem itp.
korzystaj±c z okazji (podobny temat) chcia³bym siê was doradziæ na temat pompy wody w m73n Czeka mnie wymiana i zastanawiam siê czy w tym silniku zdaj± egzamin jakie¶ zamienniki ? czy mo¿e nie kombinowaæ i wydaæ tysiaka na now±.
Je¶li zamiennik to ja polecê tylko Ruville, przerabia³em w A8 4.2, 3.7 i 750i
ja zamontowa³em doltza ruvila mi odradzano 400z³ wykonanie wygl±da na bardzo solidne wirnik odlewany do tego visko behra i komplet nowych wê¿y prócz 2 grubych nowy korek p³yn robocizna 2400z³
W 750i zap³aci³e¶ 2400z³ za sam± robotê? Olaboga! :D