Na sprawdzenie wisco jest prosta metoda - łapiesz za łopatkę wiatraka i pociągasz góra-dół. "Stare mechaniory" mówią że w uszkodzonym wyczuwalny jest luz. I faktycznie u mnie tak było :)
Na sprawdzenie wisco jest prosta metoda - łapiesz za łopatkę wiatraka i pociągasz góra-dół. "Stare mechaniory" mówią że w uszkodzonym wyczuwalny jest luz. I faktycznie u mnie tak było :)
btw na alegró masz teraz nowe wiskozy po stówce :D
a one się różnią? U mnie siedzi z 4.0 :P
Ja polecam wiska chińskie SRL. Przerobiłem kilka Behrów, zawsze jakaś lipa. Znajomy, który tłucze Merce mi polecił I już mam ładnych kilka lat w BMW I śmiga aż miło. A kosztowało 100 PLN.
pozdrawiam Bartek
oczywiście każdy motor ma swoją temperaturę roboczą m73n do 115 stopni więc więc visko spina przy wyższej temperaturze zastosowanie np 730d będzię skutkowało notorycznie spiętym sprzęgłem co ma wpływ na jego trwałość silnik będzię pracował w niższej tem.większę spalanie i kłopoty z katalizatorem itp.
korzystając z okazji (podobny temat) chciałbym się was doradzić na temat pompy wody w m73n Czeka mnie wymiana i zastanawiam się czy w tym silniku zdają egzamin jakieś zamienniki ? czy może nie kombinować i wydać tysiaka na nową.
Jeśli zamiennik to ja polecę tylko Ruville, przerabiałem w A8 4.2, 3.7 i 750i
ja zamontowałem doltza ruvila mi odradzano 400zł wykonanie wygląda na bardzo solidne wirnik odlewany do tego visko behra i komplet nowych węży prócz 2 grubych nowy korek płyn robocizna 2400zł
W 750i zapłaciłeś 2400zł za samą robotę? Olaboga! :D