Mam taki problem z 740 99 r podczas jazdy w okolicach 1500 a 2000 obr samochód wydaje dziwy dźwięk . Czym to może być spowodowane czy to usterka skrzyni (tak mi sie wydaje ) czy spotkał się ktoś już z takim przypadkiem ?
Mam taki problem z 740 99 r podczas jazdy w okolicach 1500 a 2000 obr samochód wydaje dziwy dźwięk . Czym to może być spowodowane czy to usterka skrzyni (tak mi sie wydaje ) czy spotkał się ktoś już z takim przypadkiem ?
Ostatnio edytowane przez Sebek ; 04-08-2011 o 09:24
ale jaki to dzwiek?
Gdybyś mógł go nagrać np. komórką i tutaj upublicznic, może byśmy coś wymodzili.
Nein! Mein Schnitzel!
Takie jak drżenie , gruchotanie
hmm moga tez byc satelity w skrzyni ja mialem taki przypadek u siebie przy okolo 2tys obrotow na 1 i 2 biegu jak samochod przejechal 20km nic nie bylo juz slychac
Panowie podepnę się do tematu, u mnie tez coś dziwnie drży i stuka.. dźwięk taki jakby jakiś plastik stukał o drugi plastik.... taki głuchy odgłos... najbardziej słyszalne to jest jak ruszam na malym gazie albo na samym sprzęgle.... mechanik podpowiedział mi ze poduszki silnika są do wymiany... możliwe? co by tak mogło stukach?
To jest tylko kwestia czasu ;)
moze byc poduszka silnika, posprawdzaj najlepiej wszystkie mocowania gumowe i gumowo-metalowe silnika oraz skrzyni. dla pewnosci.
ciekawi mnie ten konwerter?co to takiego?przed FL tez wystepowalo cos podobnego?
Konwerter - czyli sprzęgło hydrokinetyczne. Łączy silnik z ASB.
Google: "torque converter" lub "konwerter asb" i wszystko jasne
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton