Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: Wymiana b±d¼ naprawa silnika M60b40 Bmw E38 740 proszê o pomoc

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E38 740 1995 4.0
    Sk±d
    wa³brzych

Wymiana b±d¼ naprawa silnika M60b40 Bmw E38 740 proszê o pomoc

Cze¶æ, jestem nowy na forum i od razu zaczynam od powa¿nego problemu. Mianowicie w mojej E38 silnik uleg³ uszkodzeniu, wjecha³em w bardzo bardzo zalan± ulicê. Jak siê okaza³o silnik zaci±gn±³ wodê przez filtr podczas próby odpalenia najprawdopodobniej urwa³ siê korbowód. Rozwali³ miskê olejow± wylecia³ przez ni± ca³y p³yn ch³odniczy i olej. Go¶æ na warsztacie powiedzia³ ¿e je¿eli blok jest ca³y a uszkodzi³o tylko kana³y wodne jest to do zrobienia. Moje pytanie czy do E38 1995 rok pasuje ka¿dy silnik M60b40 4.0, czy trzeba kupowaæ ca³y silnik wraz z komputerem? Czy mo¿na go³y silnik, w razie gdyby siê nie uda³o uratowaæ mojego. Mo¿e kto¶ ma namiary gdzie taki silnik kupiæ bo sporo jest 4.4 ale on nie pasuje, dodam ¿e 2 miesi±ce temu za³o¿y³em LPG 5ty¶ z³:(

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Na pytanie na pewno ktos za chwile odpowie a ja chcialem podziekowac za wzorowe zatytulowanie tematu i dodanie prawidlowego prefixa !
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    Nie wiem jak tam EWS siê na to zapatruje, ewentualnie bêdziesz musia³ z nim kupiæ i porze¼biæ nieco w kododwaniu do reszty auta.

Na pytanie, czy chcia³bym je¼dziæ autem z naprawianymi/spawanymi kana³ami wodnymi i co tam jeszcze siê pogiê³o, urwa³o i zosta³o m³otkiem odprostowane, odpowiedzia³bym: nie, dziêkujê.
    Nein! Mein Schnitzel!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BRABUS
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    Sk±d
    Mwek
    mozesz kupic goly silnik m60b40 - kazdy bedzie pasowal i podpiac go pod swoje podzespoly(sterownik silnika, alternator, przeplywke itd) nie bedziesz mial problemu z EWSem, a sam silnik kupisz tez taniej - tak jak wyzej napisal brunoz - nie pakowalbym sie w naprawe tego silnika.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E38 740 1995 4.0
    Sk±d
    wa³brzych
    Tak Koledzy tylko nigdy nie wiadomo jaki silnik kupiê, dobrze jest je¶li silnik jest w aucie i mo¿na odpaliæ, sprawdziæ kompresjê to du¿o mówi o silniku. Macie mo¿e namiary gdzie taki silnik kupiæ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    e38 740iA
    Sk±d
    Wroc³aw
    To kup silnik, który jeszcze je¼dzi. Na pewno ten silnik, który masz jest w gorszym stanie ni¿ jakikolwiek dzia³aj±cy. Ja wymieni³em u siebie M63B44 na taki sam z angola (trzeba rozwierciæ blok w miejscu rozrusznika, bo to jedyna ró¿nica pomiêdzy wersj± kontynentaln±) a komputer i wszystko pozostanie takie samo jak masz. Je¶li bêdziesz wymienia³ silnik, to najlepiej zmieñ wszystkie uszczelki od oleju, u mnie za d³ugo sta³ "na sucho" i wycieki musia³em robiæ potem dodatkowo.
    Chcia³bym umrzeæ jak mój dziadek, we ¶nie, a nie w panice jak jego pasa¿erowie..

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar JointoVicz
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Sk±d
    Torun
    koledzy takie pytanie - mam 3.0 v8 m60b30 tez z 95 roku:) chodzi dobrze jak narazie ale jakby cos sie z nim stalo to duzo zabawy z wymiana z 3.0 na 4.0? m60b30 na m60b40 ?:> hm?

co do tematu kolego to naprawa tego silnika z czesciami wyciagnieciem tego uszczelkami ITD to z 5 tysiecy kolejne bedzie:) takze ja wymienilbym silnik:)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar djbinek
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 1998 2,8
    Sk±d
    Toruñ / Cork
    Blog
    5
    koledzy takie pytanie - mam 3.0 v8 m60b30 tez z 95 roku chodzi dobrze jak narazie ale jakby cos sie z nim stalo to duzo zabawy z wymiana z 3.0 na 4.0? m60b30 na m60b40 ?:> hm?

co do tematu kolego to naprawa tego silnika z czesciami wyciagnieciem tego uszczelkami ITD to z 5 tysiecy kolejne bedzie takze ja wymienilbym silnik
    To lepiej sprzedaæ furê i kupiæ now±, szkoda czasu i kasy na robotê. Albo wstaw silnik z M5 E39 ;D
    http://images39.fotosik.pl/1409/23eb23dcf7ac91cb.jpg
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •