Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: e65 WODA NA CHODNIKU PASAŻERA

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Dopadło to też mnie. Dziś zauważyłem, że dywanik pasażera jest mokry. Pytanko techniczne, czy taka powódź też może być spowodowana zatkanym odpływem z klimy? Pod dywanikiem jest mokro w miejscu zaznaczonym na czerwono.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Mokry dywanik.png
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	10.9 KB
ID:	7895

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Dopadło to też mnie. Dziś zauważyłem, że dywanik pasażera jest mokry. Pytanko techniczne, czy taka powódź też może być spowodowana zatkanym odpływem z klimy? Pod dywanikiem jest mokro w miejscu zaznaczonym na czerwono.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

żeby wszystko wysuszyć czeka Cię wyciąganie fotela i częsci wykładziny. odpływy od klimy sprawdzisz sobie wizualnie. widać je przy tunelu środkowym, jednak obstawiam zatkane odpływy pod nadkolami, ew. szyber...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65
    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta

Damned1 dzisiaj przed myciem landary zobaczylem ze w nogach z tyłu po stronie pasażera - czyli prawy tył jest fest dużo wody , nie mam pojecia na 100% ,
    Ale tydzień temu tez landara była pod prysznicem i " chyba" bylo sucho albo chcialbym zeby tak bylo i teraz rodzisie pyatnie czy to o czym mowa w tym poscie dotyczy tez tej przypdlosci czy tylko ona dotyczy strony pasazera ale z przodu?
    Co moge zrobic zeby osuszyć i niedopuścic do powstawania akwarium? Dodam tylko ze po stronie pasażera z przodu jestsucho
    ratun-ku nie mam szyberdachu
    Czy to może być nieszczelnosc tzw boczow w drzwiach?
    Czy mogłbys opisac gdzie jest wlot tego odprowadzacza wody , a gdzie wylot? Czy ten wylot jest tylko z przodu w nadkolu z prawej strony, czy też z tyłu z prawejstrony
    Dziekuje za odpowiedz

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

Cytat Zamieszczone przez Sylwester. Zobacz posta
    Damned1 dzisiaj przed myciem landary zobaczylem ze w nogach z tyłu po stronie pasażera - czyli prawy tył jest fest dużo wody , nie mam pojecia na 100% ,
    Ale tydzień temu tez landara była pod prysznicem i " chyba" bylo sucho albo chcialbym zeby tak bylo i teraz rodzisie pyatnie czy to o czym mowa w tym poscie dotyczy tez tej przypdlosci czy tylko ona dotyczy strony pasazera ale z przodu?
    Co moge zrobic zeby osuszyć i niedopuścic do powstawania akwarium? Dodam tylko ze po stronie pasażera z przodu jestsucho
    ratun-ku nie mam szyberdachu
    Czy to może być nieszczelnosc tzw boczow w drzwiach?
    Czy mogłbys opisac gdzie jest wlot tego odprowadzacza wody , a gdzie wylot? Czy ten wylot jest tylko z przodu w nadkolu z prawej strony, czy też z tyłu z prawejstrony
    Dziekuje za odpowiedz
    odkręć nadkola przednie i przeczyść odpływy.
    żeby dobrze wysuszyć srodek musisz wyjąć fotel pasażera/kierowcy.

pozdr

Uprawnienia umieszczania postów