Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: Nie bardzo wiem gdzie zadaæ to pytanie - inpa, dis...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar darkman
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie

Nie bardzo wiem gdzie zadaæ to pytanie - inpa, dis...

Otó¿... mam interfejs (kabel pod usb, pod com bêdzie w czwartek) ale... nie w z±b nie mogê sobie poradziæ z instalacj± disa ani inpy - szczerze mówi±c... ju¿ wszystko jedno mi co to bêdzie, czy inpa czy dis (nie mniej tego drugiego jako tako znam).

Pytanie:

Czy jest kto¶ z Wroc³awia, albo okolic, kto pomóg³by mi to zainstalowaæ ? odwdziêczê siê od razu przy pomocy flachy/piwa i w razie czego mogê pomóc przy zakupie czê¶ci z rabatem, czy te¿ osobom z 7er w potrzebie, które tak owego sprzêtu bêd± potrzebowa³y :)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    E39 540iA 2002r EX:E38 728i
    Sk±d
    ¦wiecie
    Hey. Gdzie¶ w tym dziale wrzuca³em ju¿ instrukcjê krok po kroku jak to zainstalowaæ tak¿e musisz poszukaæ bo na pewno jest ;)

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Poszukaj do pobrania Inpa EA-90X. Jest tam instrukcja instalacji.
    Pó¼niej jedynie trzeba skonfigurowaæ plik Ediabas.ini i obd.ini, i wszystko ¶miga na kabelku obd pod usb. W razie co, s³u¿ê pomoc±

Do kabla obd na usb poszukaj sterowników FTDI
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Poszukaj do pobrania Inpa EA-90X. Jest tam instrukcja instalacji.
    Pó¼niej jedynie trzeba skonfigurowaæ plik Ediabas.ini i obd.ini, i wszystko ¶miga na kabelku obd pod usb. W razie co, s³u¿ê pomoc±

Do kabla obd na usb poszukaj sterowników FTDI
    Wiêc jedno wiem na 100% - przez obd na usb siê nie po³±czy.... ;) taki urok MKI, kabel na coma mam, czekam na kartê z rozszerzeniem com, bo portu nie mam ;) Tak czy inaczej jutro bêdzie karta i wracam do walki z inpami i disami i carsoftami ;)

Tak czy inaczej gor±ce podziêkowanie dla szczurka, który u¿yczy³ swojego komputera softu i kabla - co prawda auta komputer nie zobaczy³, ale sam fakt chêci pomocy ;)

Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie
    A podpowie mi kto¶ jaki interface wybraæ przy instalacji inpy dla kabla pod RS (com) ?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    E38 750i 1995
    Sk±d
    Piaseczno
    o ile mi wiadomo to ADS

=// Bardzo Modny Wózek \\=

Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie
    Cytat Zamieszczone przez Pavlo_83 Zobacz posta
    o ile mi wiadomo to ADS
    no i ¿opa.... wrzuci³em to EA-90X i dalej siê nie chce uruchomiæ.. wywala jakie¶ dziwne b³êdy które nic mi nie mówi±, ¿e jaki¶ tam sys powoduje b³±d, potem sypie siê edibase... i mam na pami±tkê ekran impy zwi¶niêty i niedzia³aj±cy....

"DirectNt.sys kann nicht geoffnet warden"

update: jest lepiej ;> skopiowa³em obd.ini do c:\windows\ a nie do edi... ;p tak jak mi jaki¶ mato³ w instrukcji napisa³... i pojawi³a siê inpa...

tylko kuleczki mi siê nie ¶wiec± na czarno a interfejs pomimo tego, ¿e wybra³em ads wy¶wietla siê obd...

teraz pewnie zanim nie dorwê przej¶ciówki to siê nie dowiem czy zadzia³a czy nie ;p
    Ostatnio edytowane przez darkman ; 06-07-2011 o 20:49

Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie
    No i zainstalowa³em t± inpê przeklêt±... i co... ? i nie ma 3 litrowej benzyny w opcjach ;>

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar krzysparco
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    W211 e270cdi by³o e34 520, e39 525tds, 740 e38
    Sk±d
    SANOK
    wybiersz np M60 itd a nie 3 litry ja np wymieram m60 tam cos pisze 3,3 czy cos

i tam zamiast OFF ma byc ON bo nic z tego
    Ostatnio edytowane przez krzysparco ; 24-07-2011 o 14:49

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Jak najbardziej jest 3 litrowa benzyna. Tyle, ¿e nie masz tam na tacy podanych silników, a oznaczenia silników. Dla 3.0 i 4.0 V8 wchodzisz do DME 3.3 b±d¼ pod opcj± M60
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •