Sprężyny raczej ok..tak mi się wydaję że może coś z tymi amorami po regeneracji...cała zawiecha z przodu nowa...wiec wachacze wykluczam sytuacja tak samo wygląda z lewej i z prawej strony..tzn tu i tu tak samo koło dotyka osłony...
Sprężyny raczej ok..tak mi się wydaję że może coś z tymi amorami po regeneracji...cała zawiecha z przodu nowa...wiec wachacze wykluczam sytuacja tak samo wygląda z lewej i z prawej strony..tzn tu i tu tak samo koło dotyka osłony...
Na szybko dystans z przodu nie musi byc duży ale najbezpieczniej 12mm plus dłuższe śruby .Ale nie zmienia to faktu że 245/45/19 powiny wejśc bez problemów
1 Miejsce w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38
3 Miejsce w konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015
Tylko taki dystans nie będzie miał kołnierza centrującego.
mam dystanse 20mm i opona krawędź opony też opiera się na osłonie...
O osłonę sprężyny czyli o co? Bo sprężyna nie ma osłony chyba, że chodzi Ci o tą miskę na której osadzona jest sprężyna.
Chyba wiem o co chodzi, tylko pytanie czy ociera Ci bokiem opony czy górą.
Jak górą to zapewne warsztat, który regenerował ci amorki zamontował odwrotnie tą miskę, jak zauważyłeś ona ma niejednorodny kształt i tylko w jednym właściwym położeniu nie będzie kolidowała z oponą. No chyba, że pomyliłeś amortyzatory stronami, ale wtedy nie mapują uchwyty.
Jeśli to jest to to popatrz na zdjęcia amorków jak ma być zamontowana.
Tak , miałem na myśli tą miskę na której siedzi sprężyna :)...ociera mi górą ...i bardzo możliwe że masz rację że panowie mechanicy źle złożyli miskę...wieczorem sprawdzę..
...sprawdziłem i porównując ze zdjęciami na moje oko jest to dobrze poskładane ...i tak z ciekawości tą misę da się zdemontować?...wydaje mi się że jest przyspawana na stałe do amorka?...nie wiem czy to istotne ale mam EDC...może to coś zmienia?...już zgłupiałem...
pukniesz lekko od dołu i wypadnie
PS, ten talerz ma być tak ustawiony, że od strony opony jest on w najwyższym punkcie, a dopiero za oponą jest schodek w dół gdzie zaczyna się pierwszy zwój sprężyny.
Ostatnio edytowane przez Bartos ; 26-05-2017 o 21:21
...no właśnie te schodek jest jest za oponą a na przodzie najwyższy punkt...znalazłem stronkę z rozmiarami opon i akurat tam nie ma tego rozmiaru...http://rozmiaropon.pl/tires/bmw/7-se.../1996...akurat ja mam rocznik 96 :)
Nie znajdziesz, bo e38 nie przewidywało 19" , dopiero Alpina B12 miałą 20"