no tak, ale 245 sa szersze, a jeśli chodzi o wysokość to zgoda, jest to 6,25 mm mniejsza wysokość niz oryginalny rozmiar. Kupiłem je tylko dlatego bo 1/3 ceny to naprawdę okazja, a opony z tyłu u mnie nadawały się juz tylko do upalenia
no tak, ale 245 sa szersze, a jeśli chodzi o wysokość to zgoda, jest to 6,25 mm mniejsza wysokość niz oryginalny rozmiar. Kupiłem je tylko dlatego bo 1/3 ceny to naprawdę okazja, a opony z tyłu u mnie nadawały się juz tylko do upalenia
Ostatnio edytowane przez darekbb ; 04-09-2016 o 13:18
Sama szerokość a dokładniej jej faktyczna widoczność to pojęcie dość względne michelin robi opony o bardzo obłym profili a np. pirelli bardzo płaskie i tak stawiając je obok siebie michelin wygląda o dwa rozmiary mniejszy .A te 6mm to po3mm na stronę jest nie do zauważenia
1 Miejsce w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38
3 Miejsce w konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015
No to się pośpieszyłem z tymi 225/60/16, na zimę ujdą, na lato kupię 17stki jakieś, jakiego rozmiaru optymalnego szukać ?
Masz to NAPISANE w 1. poście! Oczekujesz jakieś innej odpowiedzi? Przecież właśnie po to jest ten temat i ten post żeby tak durnych pytań nie zadawać!
No ja rozumiem, chodziło mi bardziej o to jaki rozmiar dobrać, by najsłabsza wersja silnikowa e38 2.8 nie dostawała za bardzo po tyłku, ale żeby też jakoś to wyglądało.
Wejdź na oponeo, tam masz opcję doboru opon według auta i zobacz co dawała fabryka. Na pewno będzie to miało ręce i nogi.