Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: Trzecie finałowe podejście do kupna 7-ki :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Chrysler 300M
    MINUSY :
    1) silnik 3,0 - wg mnie za słaby do takiej limuzyny,nie mówie już o kosztach ewentualnych napraw
    2) shadow - kwestia gustu ale ja zdecydowanie wole chrom w połaczeniu z czarnym lakierem
    3) brak grzanej kierownicy,
    4) brak foteli komfortowych - w końcu to limuzyna a nie 3 po tuningu żeby miała sportowe fotele
    5) przebieg - zastanówmy się - auto ma 7 lat czyli 84 miesiace podzielmy to na 92 tys przebiegu i wychodzi nam miesiecznie 0,9130..... troszke mało jak na takie autko, chyba że od dziadka z Wermachtu co do koscioła jeżdził tylko,
    6) kompletny brak zdjęc tyłu i wyposazenia jakie tam jest - wg mnie działanie celowe - Ty byłeś, ogladałeś więc wiesz co tam masz,
    7) przyciemniane szyby - dla mnie to nieporozumienie w tej klasie auta - powinny być rolety bo wyglada to świetnie

ad1) Powiem Ci, że na co dzień poruszam się autem z silnikiem 3,5 268KM i ten "słaby" diesel zrobił na mnie ogromne wrażenie. Myślę, że nie potrzeba mi więcej - tym bardziej że nie kręci mnie żyłowanie auta 160-240km/h - lubię spokojną jazdę.

ad2) Faktycznie chrom jest ładniejszy, ALE znacznie bardziej widać na nim jakiekolwiek uszkodzenia i osobiście mam dość chromu :)

ad3) Myślę, że grzana kierownica to fanaberia :)

ad4) Fakt, że komfortowe fotele są wygodniejsze, ale z drugiej strony obecnie też posiadam czarne auto z czarną skórą i nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło, że potrzebna mi wentylacja tych siedzeń.

ad5) Przebiegu chyba nigdy nie można być pewnym. Auto kupione gdy miało 2 lata i przebieg 30tys. km. Czyli w Polsce zrobione 62tys przez 5 lat, co daje 12.400km na miesiąc. Ja swoim autem robię 8-9 tys, a mam wrażenie, że jeżdżę dużo.

ad6) Z tyłu jest tylko podstawowa regulacja oparć, brak lodówki, karoseryjnie perfekt.

ad7) Sam nie wiem co o tym myśleć, szczerze mówiąc w ogóle nie zwróciłem uwagi na te szyby - może dlatego że jeżdżę z przodu a nie z tyłu :) Myśląc prosto, roleta to kolejny element, który może się zepsuć.

Za tym samochodem przemawia dla mnie przebieg (o ile prawdziwy, a na to wygląda), ekonomika (na jedyn zbiorniku 900-1000km w mieście), mimo wszystko dobre wyposażenie (tu się z Tobą nie zgadzam) czyli Sportpakiet i wszystkie jego zalety, klima dwustrefowa, polska navi, ładne drewno, koła zimowe i CO NAJWAŻNIEJSZE sprzedający to nie handlarz tylko prywatny właściciel, wielbiciel BMW (właśnie kupił roczną 730d z Niemiec z przebiegiem 15.000km). Podsumowując już paroma autami jeździłem i takie drobne pierdółki nie robią na mnie wrażenia, auto ma być solidne, komfortowe i dawać radość z jazdy :)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Dlatego napisałem że decyzja należy do Ciebie - z 2 strony nie bardzo rozumiem po co zakładasz temat prosząc o opinie auta skoro jak widze jesteś na niego zdecydowany??? szukasz potwierdzenia swoich decyzji??

a grzana kierownica nie jest fanaberią - jest luksusem bo wsiadając zima do auta i podgrzewając kierownice mamy w kilka sekund ciepło pod ręką - doceniaja to Ci co maja :P
    co do wentylacji - ja mam i nie zamienił bym na bez tej opcji,
    mówisz roleta może się popsuc - OK , ale idąc tym tropem wszystko może Ci się popsuć więc najlepiej mieć kawałek niocheblowanej deski z drzazgami bo ona się nie popsuje ewentualnie ci dzrazga w d.. wejdzie
    jak dla mnie to auto ma zdecydowanie za słabe wyposazenie jak na 69.900 i JA bym go za tyle nie kupił wogóle - ale tak jak mówie to twoja decyzja i twoja kasa :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Chrysler 300M
    Absolutnie nie jestem zdecydowany na kupno, do tego jeszcze daleka droga. Założyłem temat właśnie po to by otrzymać taką odpowiedź jak twoja. Po prostu nie przemawiają do mnie argumenty rolety, ciepłej kierownicy i wentylacji foteli - to tyle :) Jasne, że najlepiej mieć wszystko, ale ja bardziej zwracam uwagę na stan techniczny auta. Jestem również zwolennikiem silników benzynowych, ale czytając to forum można odnieść wrażenie, że 4,4l (bo taki by mnie interesował) to jakaś konstrukcyjna katastrofa. Jak silnik o tak dużej pojemności może się tak psuć ? No i najważniejsze dla mnie benzyniak oznacza instalację LPG, a tego wolałbym uniknąć :)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    No to cieszę się że mogłem pomóc :D

jesli szukasz auta w dobrym stanie technicznym - to posprawdzaj go na scieżce,zabierz kogoś z komputerem pooglądaj przejedż się i wtedy decyduj
    jeśli zaś chodzi o wyposazenie mówisz że na to zwracasz mniejsza uwagę tak? - OK - Ty zwracasz mniejszą ale prawad jest taka że Bmw zwłasza 7 jest trudno sprzedac i trudno kupić
    dlaczego??

1) bo przy kupnie takiego auta właśnie oprócz stanu technicznego najbardziej liczą się bajery (grzana kierownica,podwójne szyby,lodówka,klima 4 strefowa,DD,Edc itd itp) i każdy na to patrzy kupując auto
    co to ma za znaczenie dla Ciebie?
    teraz zadne - ale przy sprzedaży za załóżmy 2 lata - kupujacy zarzuci Ci - nie ma pan tego tego i tego więc cena albo w dół albo nie biore wcale i wtedy stwierdzisz że wartało kupic z wiekszym wypasem

2) kupisz ten egzemplarz - pojedziesz na spot/zlot jeden drugi - obejrzysz inne sztuki i w zadumie w domu powiesz - kurde oni maja ekstra fury, a ja golasa i pomyslisz mogłem kupić z wiekszym wypasem

Dlatego nie spiesz się z zakupem pooglądaj, poszukaj, poczytaj i wybierz auto w dobrym stanie technicznym ale i z wyposażeniem takim które nie bedzie potem przeszkoda w sprzedaży

powodzenia życze :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 750i Shadow Line, ACC, 4 x Komfort Sitz, L7
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    mówisz roleta może się popsuc - OK , ale idąc tym tropem wszystko może Ci się popsuć więc najlepiej mieć kawałek niocheblowanej deski z drzazgami bo ona się nie popsuje ewentualnie ci dzrazga w d.. wejdzie
    Zgadzam się z tym w 100%. To jest BMW 7 a nie koreańska KIA więc nie możesz patrzeć że lepiej aby któreś opcji nie było, niż była i kiedyś mogła się popsuć. Szczerze powiedziawszy to jeszcze nigdy nie słyszałem aby komuś się rolety popsuły. Są egzemplarze z początku produkcji (rok 2001) z pełnym zestawem rolet które działają do dziś bez żadnych problemów. Co do przyciemnianych szyb jest to kwestia gustu, mnie osobiście bardzo się podobają zielonkawe szyby KlimaKomfort w zasuniętymi roletami. Taki zestaw potrafi naprawdę zatrzymać dużo ciepła wpadającego do samochodu w upalne dni. Teraz się jeszcze dopatrzyłem brak reflektorów adaptacyjnych (skrętnych) i też szkoda, bo to bardzo fajny bajer.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Chrysler 300M
    Na pewno moje poszukiwania się nie kończą i pewnie jeszcze nie raz będę się Was pytał o zdanie i ocenę auta :)

ad1) Teraz to do mnie lepiej przemawia :)

Gdybym tylko miał pewność, że 4,4l będzie dobrze współgrał z LPG to nawet by mi diesel przez myśl nie przeszedł.

Pozdr, Michał!

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez szmiciu Zobacz posta
    Auto kupione gdy miało 2 lata i przebieg 30tys. km.
    Pasowalo by do samochodu z leasingu .... Diesel w DE zaczyna oplacac sie od 30 tys. km na rok.

Spytaj wlasciciela czy ma BRIEF pojazdu z niemiec, jezeli tak to spisz dane i przyslij mi na PW a postaram sie dowiedziec czegos wiecej.

Cytat Zamieszczone przez szmiciu Zobacz posta
    Gdybym tylko miał pewność, że 4,4l będzie dobrze współgrał z LPG to nawet by mi diesel przez myśl nie przeszedł.
    N62B44 czyli 4,4 z 745i wspolpracuje z LPG wspaniale pod warunkiem ze instalacja jest dobrze skonfigurowana, zainstalowana i skalibrowana.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Chrysler 300M
    To jest drugie auto, które mnie interesuje i zamierzam się wybrać na oględziny na początku tygodnia - http://otomoto.pl/bmw-745-C19124183.html

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    Piękna ta z Bielska a i wypasik konkretniejszy:

- grzana kierownica
    - skrętne xenony
    - piekna felga
    - fotele z wypasem (3 przyciski czyli wentylacja podgrzewanie i masazyki)
    - piekne drewno w środeczku
    - domykanie dzrwi
    - szyba przód klimakomfort
    - roleta tył i boki
    - pdc
    - czujnik zmierzchu i deszczu
    - webasto
    - tv

no i to mnie sie podoba :) zdecydowanie lepszy wybór jak dla mnie

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Zgadzam się z przed mówcą SEBKIEM, osobiście mam zainstalowanego STAG 300 Premium i sprawuje się doskonale, koszt 40-50zł/100km po mieście - Do 3litrowego diesla musisz lać 50-60zł/100km bo na pewno sobie spali spokojnie 10-12litrów :)
    Choć zależy kto co lubi, bo silniki diesla mają swój urok, te 3 jak i 4litrowej.
    Odnośnie przyciemnianych szyb, to kwestia gustu (zresztą jak dosłownie wszystko zależy od gustu) mi osobiście sie bardzo podobają ciemne szyby, dodają super uroku i jak dla mnie jest bardzo komfortowe, świadomość że prawie nikt Cie nie widzi i budzi w ludziach ciekawość "Kto tym jedzie?"
    Wyposażenie - Tak jak koledzy mówią, dobrze by było żeby było bogate, ale te ubogie jak i te bogate są dla ludzi, zaś kiedy weźmiemy pod uwagę że nie musimy nic dopłacać do tej bogatszej wersji (bo w końcu kupujemy auto używane) tylko musimy lepiej poszukać, więc zróbmy to, zeby pozniej nie żałować. Miałem E38 730d - wyposażony w standardy można powiedzieć, miało Navi 4:3/TV/Tel/skóry... brakowało mi lepszych foteli, podgrzewania, białych kierunków, klapy automatycznie, PDC przede wszystkim, dużej navi 16:9. Dlatego szukałem pół roku E65 aż w końcu kupiłem taką że dziś mi niczego nie brakuje w wyposażeniu, jedynie Xenon Dynamic oraz sportowej kierownicy M jak i grzania kierownicy, bo o wypasie z tyłu typu grzanie, wentylowanie, regulacja osobna itp.

http://otomoto.pl/bmw-730-individual...C19686367.html - Tutaj mamy ładnie wyposażone 730d

EDIT :

PIĘKNE 745i - i wszystko. :)

Uprawnienia umieszczania postów