MINUSY :
1) silnik 3,0 - wg mnie za słaby do takiej limuzyny,nie mówie już o kosztach ewentualnych napraw
2) shadow - kwestia gustu ale ja zdecydowanie wole chrom w połaczeniu z czarnym lakierem
3) brak grzanej kierownicy,
4) brak foteli komfortowych - w końcu to limuzyna a nie 3 po tuningu żeby miała sportowe fotele
5) przebieg - zastanówmy się - auto ma 7 lat czyli 84 miesiace podzielmy to na 92 tys przebiegu i wychodzi nam miesiecznie 0,9130..... troszke mało jak na takie autko, chyba że od dziadka z Wermachtu co do koscioła jeżdził tylko,
6) kompletny brak zdjęc tyłu i wyposazenia jakie tam jest - wg mnie działanie celowe - Ty byłeś, ogladałeś więc wiesz co tam masz,
7) przyciemniane szyby - dla mnie to nieporozumienie w tej klasie auta - powinny być rolety bo wyglada to świetnie
ad1) Powiem Ci, że na co dzień poruszam się autem z silnikiem 3,5 268KM i ten "słaby" diesel zrobił na mnie ogromne wrażenie. Myślę, że nie potrzeba mi więcej - tym bardziej że nie kręci mnie żyłowanie auta 160-240km/h - lubię spokojną jazdę.
ad2) Faktycznie chrom jest ładniejszy, ALE znacznie bardziej widać na nim jakiekolwiek uszkodzenia i osobiście mam dość chromu :)
ad3) Myślę, że grzana kierownica to fanaberia :)
ad4) Fakt, że komfortowe fotele są wygodniejsze, ale z drugiej strony obecnie też posiadam czarne auto z czarną skórą i nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło, że potrzebna mi wentylacja tych siedzeń.
ad5) Przebiegu chyba nigdy nie można być pewnym. Auto kupione gdy miało 2 lata i przebieg 30tys. km. Czyli w Polsce zrobione 62tys przez 5 lat, co daje 12.400km na miesiąc. Ja swoim autem robię 8-9 tys, a mam wrażenie, że jeżdżę dużo.
ad6) Z tyłu jest tylko podstawowa regulacja oparć, brak lodówki, karoseryjnie perfekt.
ad7) Sam nie wiem co o tym myśleć, szczerze mówiąc w ogóle nie zwróciłem uwagi na te szyby - może dlatego że jeżdżę z przodu a nie z tyłu :) Myśląc prosto, roleta to kolejny element, który może się zepsuć.
Za tym samochodem przemawia dla mnie przebieg (o ile prawdziwy, a na to wygląda), ekonomika (na jedyn zbiorniku 900-1000km w mieście), mimo wszystko dobre wyposażenie (tu się z Tobą nie zgadzam) czyli Sportpakiet i wszystkie jego zalety, klima dwustrefowa, polska navi, ładne drewno, koła zimowe i CO NAJWAŻNIEJSZE sprzedający to nie handlarz tylko prywatny właściciel, wielbiciel BMW (właśnie kupił roczną 730d z Niemiec z przebiegiem 15.000km). Podsumowując już paroma autami jeździłem i takie drobne pierdółki nie robią na mnie wrażenia, auto ma być solidne, komfortowe i dawać radość z jazdy :)