U mnie pojawia siê komunikat, 'Tyre Control Inactive'. Mo¿e to oznaczaæ ten wentylek? Czy uszkodony wentylek mo¿e przepuszczaæ powietrze?
U mnie pojawia siê komunikat, 'Tyre Control Inactive'. Mo¿e to oznaczaæ ten wentylek? Czy uszkodony wentylek mo¿e przepuszczaæ powietrze?
WTF?
A musisz czêsto dopompowywaæ ko³a, ¿e pytasz o przepuszczanie powietrza?
Je¶li chcesz siê dowiedzieæ, czy RDC dzia³a, podepnij pod komputer. Tam jest dok³adnie pokazane który nadajnik pracuje, a który nie. Je¶li chocia¿ jeden dzia³a, to jest szansa na naprawê -- je¶li ¿aden nie dzia³a, to po prostu zdech³y baterie w nadajnikach i niewiele da siê wykombinowaæ.
Skrzynie automatyczne siê zu¿ywaj±! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestaj± wierzyæ w Boga, to nie jest tak, ¿e w nic nie wierz±, ale wierz± w cokolwiek.
G. K. Chesterton
W jednym kole raz na miesi±c zejdzie sobie troche powietrza. w ró¿nym odstêpie czasu. Sprawdzê na kompie i wyjdzie, a potem zajadê na wulkanizacjê.
ja mam ten sam komunikat, jakie kola bym nie zalozyl. wiem ze czujnikow nie mam, myslalem ze inactive oznacza ze sa wlaczone...
podejrzewam, ¿e tak jak u mnie, nie s± zaspawane tylko aluminium siê utleni³o. W moim przypadku wulkanizator odci±³ wentyle od ¶rodka felgi, poprosi³ lekko m³otkiem i po k³opocie.
PS. jakie masz te felgi bo mo¿e by³bym zainteresowany.
Pozdrawiam Jaro
ex 540i 6b
ex e39 525i
ex e38 735iA
ex e39 540iA