Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Gaśnie po odpaleniu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar darkman
    BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez brunoz Zobacz posta
    no dzisiaj przy moich przygodach odpinałem m.in. tą wtyczkę i po tym jak ręką odjął... Możesz mieć, kurczę, rację.
    Więc... wymień na początek czujnik - kosztuje dosłownie grosze (np. zamiennik w intercars coś koło 30 kilku pln) - w razie czego jak byś się błąkał koło wrocka... to mam chyba ze 2 zamienniki i 1 oryginał - mogę oddać gratis bo mi to potrzebna jak zeszłoroczny śnieg.

Jeśli na nowym czujniku będzie to samo - to po prostu sprawdzanie kabelków.

U mnie objawy były mniej więcej takie:

- krztusił się, słabo reagował na gaz
    - dostawał taką dawkę paliwa (pokazywało temp. silnika -56*C czy jakoś tak) że wtryski lały dosłownie paliwem i stąd nierówna praca
    - co najważniejsze... momentami, jak nie stykały kable - palił dosłownie jak smok (25-40 /100)
    - momentami było ok, momentami rzucało całym autem

poza tym, że akurat jak pierwszą diagnozę kompem robiłem, to czujnik był ok... to wymieniłem uszczelki pod klawiaturkami, świece, cewki, przepływkę... wszystkie 4 lambdy... filterki, oleje, węże od podciśnienia, zrobiłem porządek dosłownie ze wszystkim - łącznie z wymianą przepustnicy i krokowym....

i już straciłem cierpliwość, miałem ochotę sprzedać to auto... i niespodzianka... 15 minut roboty z kabelkami, kosztowało mnie to całą 100 (w tym pełna diagnoza auta kompem od a do z)

efekt - nie to auto, po prostu chodzi cichutko, równiutko, pali 12-15 (przy moim bucie to raczej to 15 ;p) i generalnie cacy

Doświadczony Użytkownik Awatar brunoz
    BMW
    E38 740iA
    Blog
    11
    darkman, to może podeślesz mi mailem? Podam Ci na PW namiary.
    I oczywiście jak podasz nr konta to dam na przesyłkę :-)

Dzisiaj mi trochę gulgotał na deszczach, ale dzielnie szedł i ani razu nie zgasł. Ale myślę, że to może być trop z tym czujnikiem temp. Nie sprawdzałem niestety inpą jak mi się krztusił, bo robi to specjalnie w takich momentach, gdy się spieszę (np. do roboty), ale będę miał ten parametr na oku przez weekend.

A dzisiaj już sobie muszę dać na luz bo mi ulewa zniszczyła doszczętnie 2/3 mojej floty beemkowej... Obie do kasacji najpewniej...
    Ale E38 na szczęście calutki i suchutki.
    Nein! Mein Schnitzel!

Zaawansowany Użytkownik Awatar darkman
    BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez brunoz Zobacz posta
    darkman, to może podeślesz mi mailem? Podam Ci na PW namiary.
    I oczywiście jak podasz nr konta to dam na przesyłkę :-)

Dzisiaj mi trochę gulgotał na deszczach, ale dzielnie szedł i ani razu nie zgasł. Ale myślę, że to może być trop z tym czujnikiem temp. Nie sprawdzałem niestety inpą jak mi się krztusił, bo robi to specjalnie w takich momentach, gdy się spieszę (np. do roboty), ale będę miał ten parametr na oku przez weekend.

A dzisiaj już sobie muszę dać na luz bo mi ulewa zniszczyła doszczętnie 2/3 mojej floty beemkowej... Obie do kasacji najpewniej...
    Ale E38 na szczęście calutki i suchutki.
    a daj spokój, przy okazji jak będę na poczcie to Ci wyślę a Ty przy okazji jakiejś browara postawisz i będziemy kwita ;) podeślij adres na priv

Uprawnienia umieszczania postów