Również dołączam się do pytania czy można już pobrać PDF'a ?
Również dołączam się do pytania czy można już pobrać PDF'a ?
A ja odgrzeje temat.... sprzedalem swoja trojeczke i mam zamiar wrocic do 7er oczywiscie e65 fajny poradnik ale brakuje mi punktow zwiazanych z mechaniką co tam sie psuje i mozna to zobaczyc przed kupnem??? albo na co zwrocic szczegolna uwage
...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....
Kolego wszystko masz opisane w dziale e65, czytać czytać i jeszcze raz czytać. Wszystkie bolączki są tam opisane praktycznie od A do Z. Ten temat tyczy się tylko wyposażenia.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Ja tak napisze na szybko.r 1 sprawdzic uszczelniacze zaworowe . Silnik wlaczony kilka min na neutralu i szybka przygazowka , jak pusci dymka to wiadomo uszczelniacze . Cena naprawy ok 2 tys . Koniecznie podniesc i zobaczyc czy nie kapie olej . Cena uszczelnienia ok 500 zl . Zobaczyc czy nie cieknie skrzynia na wtyczce elektrycznej . No i slawna rura . Na chlodnym silniku odkrecic korek i zobaczyc czy nie plywa w zbiorniczku syf . Tak zwany ussczelniacz jakjuz jest syf to znaczy ze cieklo i ktos zalepial specyfikiem .
Oczywiscie wiekszosc wiem z autopsji . Juz zbieram siano na zalatanie wszystkich niedomagan mojego e65. Ale i tak wszystko bede robil na zime za kilka miesiecy . U mnie pije mniej wiecej 1 litr oleju na 4 tys kilometrow wiec jeszcze nie tak wiele ale dymek juz widac . Plynu chlodzniczego dolalem juz litr od kupna . Wiec gdzies leci .
Jesli ktos chce kupic e65 to powinien miec okolo 5 tys zl na zrobienie pierwszego servisu . Zeby pozniej sie nie meczyc .
P.s nigdzie nie jest napisane ze temat traktuje tylko o posazeniu.
Ostatnio edytowane przez technics ; 07-06-2012 o 11:16
"KUPOWANIE JAK KUPIĆ BMW E65 E66 krótki poradnik i wskazówki" temat jest o tym jak kupic wiec mysle ze dodanie tu niedomagan mechanicznych usprawni forum... wiem ze mozna szukac ale dlaczego nie umiescic tego w jednym temacie przynajmniej kilka wazniejszych spraw wiadomo ze nie ma reguly....
...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....
Taki był zamysł tego tematu, wystarczy looknąć na pierwszą stronę i opis Olejusa ;) Jak pisałem wcześniej dla mnie nie ten dział.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Może nazwa tematu nieprecyzyjna ale przecież na pierwszej stronie widać, że chodzi o to jak rozpoznawać poszczególne elementy wyposażenia i nie dać się naciąć na słynną już "full opcję" :)
Co do napraw to technics ja się nie zgadzam z tymi 5tyś - zależy co kupisz. Ja w swojej odkąd kupiłem zmieniłem tylko olej i wszystkie płyny.
No to miales szczescie. Ja napisalem co zwykle niedomaga w e65. Najlepsze ze teraz zwracam uwage na e65 i bardzo wiele z nich puszcza baka . Ja za swoje e65 nie przeplacilem pewnie z tad te niedomagania. Tak jak pisalem narazie jezdze ...
Fajnie, że ktoś opisał ten temat dokładnie. W tych samochodach faktycznie wyposażenia dodatkowego można mieć tak dużo, że łatwo się pogubić. Kiedyś gość mi wciskał, że jego e66 ma wszystko co tylko możliwe, a miał w zasadzie "golasa"-jak na bmw 7:-)
M3 E46--->E38--->E65 :)
wiesz jak się typ przesiadł z Poloneza do 7er to była dl aniego full wypas ;) BTW. Bardzo fajny poradnik, nie jednemu się przyda :) proponuję zrobić taki do E38 i E32 ;)