Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 186

Wątek: KUPOWANIE JAK KUPIĆ BMW E65 E66 krótki poradnik i wskazówki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Różnie bywa...Logic 7 gra b. dobrze tylko wtedy jak jest w 100% sprawny. Na forum była masa tematów związanych z mniejszymi bądź większymi problemami. Ogólnie wszystko skupia się praktycznie w samym wzmacniaczu/procesorze dźwięku.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Ja jak miałem L7 w wersji przed liftowej, to nie grał głośnik - jeden czy drugi czy trzeci i nawet musiałem naprawiać wzmacniacz (chyba tak to się nazywa, srebrna skrzynka przy lewym błotniku z tyłu).
    Natomiast teraz w wersji PO liftingu - "odpukać" - zero problemów, grają wszystkie głośniki i wszystko jest jak należy.

Zresztą ja w swoim EX 745i wiecznie miałem jakieś problemy :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Brak
    Witam

Czy jest już dostępny poradnik w PDF do pobrania?

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i

Podczepię się pod ten temat. Czy ktoś zna kod wyposażenia "Podgrzewanie przedniej szyby"? Z góry dzięki za odpowiedź. Przyszły chłody i się zastanawiam, czy ja to mam, czy nie ;) Jedyny wpis o przedniej szybie, jaki mam, to:
    S358A Climate comfort windscreen

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Otóz to. Tak jak np jest w Subaru - spirale pod piórami wycieraczek. O ogrzewaniu całej szyby nie ma mowy.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Otóz to. Tak jak np jest w Subaru - spirale pod piórami wycieraczek. O ogrzewaniu całej szyby nie ma mowy.
    Czyli skrobaczka do szyb trafia na stałe wyposażenie auta :/

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    W skrócie to dodatkowym wzmacniaczem, i większą ilością głośników i procesorem DSP. Tylko w L7 grają głośniki w tylnich drzwiach. Generalnie bardzo awaryjny sound system, mnie nie powala.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    W skrócie to dodatkowym wzmacniaczem, i większą ilością głośników i procesorem DSP. Tylko w L7 grają głośniki w tylnich drzwiach. Generalnie bardzo awaryjny sound system, mnie nie powala.
    No tak, ale chodziło mi o rozpoznanie np. po fotkach. W E38 DSP to duże maskownice za tylnymi zagłówkami i dodatkowy mały wyświetlacz obok radia pod klapką drewnianą, lub opcja DSP w menu głównym navi.
    A skoro w L7 grają głośniki w tylnych drzwiach, tzn, że w pozostałych systemach nie ma tam głośników (i maskownic)?

W E38 DSP top-hifi oferowało subwowery za zagłowgami z tyłu (porażka), 7pasmowy korektor graficzny i echo/pogłos. Oraz nieco dodatkowej mocy. Tak samo jest w L7, czy korektor mamy już w hifi? Jest coś jeszcze?

BMW
    740d F01
    Nie mam wielkiego punktu odniesienia, ale myślę że nie gra najgorzej, nie powiem że "dla mnie wystarczający" system, bo wiem że można "więcej", najchętniej bym posłuchał i chciałbym być w posiadaniu systemu Bang & Olufsen z A8 D3 które wydobywa z siebie 1000watt, a o tym co teraz oferuję B&O w BMW z aktualnych taśm produkcyjnych czy Audi (chyba 1440watt) nawet nie wspominam.

BMW
    740d F01
    Jak rozpoznać czy w danym E65 mamy na pokładzie L7 - wchodzimy w menu iDrive - Enterneiment - Tone (czyli w ustawienia bassu itp.) i tam będzie widniało logo L7 oraz napis w opcjach ustawień Logic 7 - po tym poznasz na pewno, a najlepiej jak będziesz jechał oglądać auto, podaj VIN kolegom w odpowiednim dziale to Ci od ręki powiedzą które z trzech możliwych opcji nagłośnienia posiada dane E65 : STANDARD - HiFi - HiFi DSP Logic 7.

Uprawnienia umieszczania postów