Różnie bywa...Logic 7 gra b. dobrze tylko wtedy jak jest w 100% sprawny. Na forum była masa tematów związanych z mniejszymi bądź większymi problemami. Ogólnie wszystko skupia się praktycznie w samym wzmacniaczu/procesorze dźwięku.
Różnie bywa...Logic 7 gra b. dobrze tylko wtedy jak jest w 100% sprawny. Na forum była masa tematów związanych z mniejszymi bądź większymi problemami. Ogólnie wszystko skupia się praktycznie w samym wzmacniaczu/procesorze dźwięku.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Ja jak miałem L7 w wersji przed liftowej, to nie grał głośnik - jeden czy drugi czy trzeci i nawet musiałem naprawiać wzmacniacz (chyba tak to się nazywa, srebrna skrzynka przy lewym błotniku z tyłu).
Natomiast teraz w wersji PO liftingu - "odpukać" - zero problemów, grają wszystkie głośniki i wszystko jest jak należy.
Zresztą ja w swoim EX 745i wiecznie miałem jakieś problemy :)
Witam
Czy jest już dostępny poradnik w PDF do pobrania?
Podczepię się pod ten temat. Czy ktoś zna kod wyposażenia "Podgrzewanie przedniej szyby"? Z góry dzięki za odpowiedź. Przyszły chłody i się zastanawiam, czy ja to mam, czy nie ;) Jedyny wpis o przedniej szybie, jaki mam, to:
S358A Climate comfort windscreen
Otóz to. Tak jak np jest w Subaru - spirale pod piórami wycieraczek. O ogrzewaniu całej szyby nie ma mowy.
W skrócie to dodatkowym wzmacniaczem, i większą ilością głośników i procesorem DSP. Tylko w L7 grają głośniki w tylnich drzwiach. Generalnie bardzo awaryjny sound system, mnie nie powala.
No tak, ale chodziło mi o rozpoznanie np. po fotkach. W E38 DSP to duże maskownice za tylnymi zagłówkami i dodatkowy mały wyświetlacz obok radia pod klapką drewnianą, lub opcja DSP w menu głównym navi.
A skoro w L7 grają głośniki w tylnych drzwiach, tzn, że w pozostałych systemach nie ma tam głośników (i maskownic)?
W E38 DSP top-hifi oferowało subwowery za zagłowgami z tyłu (porażka), 7pasmowy korektor graficzny i echo/pogłos. Oraz nieco dodatkowej mocy. Tak samo jest w L7, czy korektor mamy już w hifi? Jest coś jeszcze?
Nie mam wielkiego punktu odniesienia, ale myślę że nie gra najgorzej, nie powiem że "dla mnie wystarczający" system, bo wiem że można "więcej", najchętniej bym posłuchał i chciałbym być w posiadaniu systemu Bang & Olufsen z A8 D3 które wydobywa z siebie 1000watt, a o tym co teraz oferuję B&O w BMW z aktualnych taśm produkcyjnych czy Audi (chyba 1440watt) nawet nie wspominam.
Jak rozpoznać czy w danym E65 mamy na pokładzie L7 - wchodzimy w menu iDrive - Enterneiment - Tone (czyli w ustawienia bassu itp.) i tam będzie widniało logo L7 oraz napis w opcjach ustawień Logic 7 - po tym poznasz na pewno, a najlepiej jak będziesz jechał oglądać auto, podaj VIN kolegom w odpowiednim dziale to Ci od ręki powiedzą które z trzech możliwych opcji nagłośnienia posiada dane E65 : STANDARD - HiFi - HiFi DSP Logic 7.