Witam.
Mam pytanko czy kto¶ z Was wymienia³ p³yn do wspomagania w ca³ym uk³adzie + NIVO ? Czyta³em ¿e ca³y uk³ad ma 2litry. Ma kto¶ z Was dok³adn± instrukcjê co odkrêciæ i reszte czynno¶ci przy wymianie?
Witam.
Mam pytanko czy kto¶ z Was wymienia³ p³yn do wspomagania w ca³ym uk³adzie + NIVO ? Czyta³em ¿e ca³y uk³ad ma 2litry. Ma kto¶ z Was dok³adn± instrukcjê co odkrêciæ i reszte czynno¶ci przy wymianie?
EX:
E34 524TD
E32 730i
E32 750IL
Wiele serc jedno bicie - seria 7 ponad zycie!
nie da sie calego spuscic, odkrec korek na pompie wspomagania a pozniej trzeba plukac uklad. po spuszczeniu i zalaniu nowego mozesz tez upuszczac odpowietrznikiem na regulatorze niva na pracujacym slniku.
jesli chcesz super to potrzebujesz ze 4 l.
ale raczej to nie ma sensu.
Witajcie koledzy.
Podepnê siê pod temat Nivo.Mam problem.W mojej e32 750 z88r pociek³ jeden amorek z ty³u i teraz mam dylemat bo nigdzie nie mogê dostaæ uzywek do e32,tylko s± do e34.Moze wiecie czy te z e34,e30 bêd± pasowaæ do mojej?S± jakie¶ róznice w tych amorkach ,bo wyg³±daj± bardzo podobnie.
kolego z tego co siê orientuje to podobno nie pasuj± poszukaj na forum s± namiary na firmy które regeneruja takie amorki
wymienialem u siebie w E32 olej bo po wymianie silnika mia³em tam zalanego czerwonego mobila.
poprostu musisz spu¶ciæ ca³y olej z uk³adu, najlepiej go przep³ukaæ i dopiero zalewaæ ¶wie¿y
odno¶cie p³ukania to albo lejesz po spuszczeniu zielony i tyle lejesz az zacznie zielony wylatywaæ albo chemi± do p³ukania, bardziej polecam te pierwsz± metodê.
odno¶nie wymiany u siebie odmontowa³em w±¿ pod zbiorniczkiem co idzie do pompy i w te miejsce podpio³em drugi d³u¿szy i da³em go do beczki bo tym wê¿em sp³ywa³ stary olej a ¶wie¿y la³em przez lejek do tego odkrêconego wê¿a co idzie z zbiorniczka do pompy, wymiana oleju do wpe³ni zielonego aby wylatywa³ z rurki poch³one³o mi 7 litrów na p³ukance. olepju samo tako to oko³o 2 litry z chakiem wchodzi jak masz du¿y zbiornik ale pewno¶ci niemam bo kupi³em odrazu 10 litrów i zabra³em siê do zabawy tylko 1 litr 60 z³ zielonego chf, ewentualnie jest zamiennik z febi do uk³adów chydrauliczno-pneumatycznych zawieszenia i jest tañszy ale to nie orgina³ chf. dodam i¿ p³ukanka i lanie oleju na w³±czonym silniku bo inaczej nie bêdzie zasysa³ oleju, polecam dwie osoby do tego bo jak olej zacznie sie laæ ju¿ czysty trzeba odrazu wylaczyc silnik i dolac do wê¿a oleju na max i skrêciæ w±¿ i ca³y zbiorniczek z filtrem z nim w³±cznie i zalaæ olejem do pe³na
regeneracja amora nivo z edc to koszt ko³o 150z³ plus wysy³ka firma z trójmiasta
a gdzie tam jest filtr ??
Filtr przynajmniej w M60 znajduje siê z prawej strony silnika na wysoko¶ci miski olejowej.l