Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Zmiana języka menu w e65 po lifcie (FL), jak to zrobic ?

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    hmm. w instrukcji widziałem aparat, telefon po prostu. to jest po prostu opcja? w tym momencie to nie wiem czy mam telefon czy nie :)

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    A teraz zobaczyłem ze to o FL chodzi.Zaraz sprawdzę jak to załatwić.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

BMW
    F02 750Li xDrive
    dzięki! właśnie mi to coś nie pasowało, bo nie ma tam gdzie te karty włożyc.. aparatu od BMW na pewno nie mam, w podłokietniku mam to podejście ale z tego co kojarze to to jest chyba podejście pod taką zwykłą komórkę? może po prostu nie mam w moim E65 telefonu, tylko nie wiem w takim razie po co ta wysuwana klawiatura jest.. :|

Edit: dowiedziałeś się coś może? :P
    Ostatnio edytowane przez euro_tuned ; 17-07-2011 o 22:08

Zaawansowany Użytkownik Awatar Replay 1999
    BMW
    E65 740i
    Jestem prawie pewny,że to jest zestaw głośnomówiący a nie telefon. Zestaw taki łączy się przez bluetooth z telefonem,który masz np w kieszeni i w ten sposób można odbierać i nawiązywać połączenia za pomocą przycisku w kierownicy.. Jeżeli bluetooth w aucie i telefon są ze sobą połączone (sparowane) to można również używać klawiatury "wysuwanego" telefonu .. W podłokietniku jest stacja dokująca do telefonu. Dzięki niej masz ładowanie baterii telefonu z instalacji auta i dodatkowo podłączoną antenę zewnętrzną.
    Do każdego rodzaju telefonu potrzebny jest inny adapter,który jest wymienny-taki żeby pasował kształtem do obudowy telefonu i jego wyprowadzeń elektrycznych.
    Ostatnio edytowane przez Replay 1999 ; 12-09-2011 o 20:38

BMW
    F02 750Li xDrive
    Masz rację, doszedłem do tego już jakiś czas temu. Łączę się moją komórką z samochodem bez problemu. Również używam wysuwanej klawiatury. A to w podłokietniku to jest podejście pod jakieś tam trzy modele Nokii.. Doszedlem do tego bo w schowku mam oprócz instrukcji, książek serwisowych itp. również instrukcję do tego, i na okladce jest taka nokia włożona do tej stacji. Trochę głupi rozwiązanie bo to jakiś stary telefon.

BMW
    E65 740i
    To nie jest głupie rozwiązanie. W miarę jak pojawiają się nowe telefony to w serwisie pojawiają sie do nich snap in adaptey .Wyjmujesz stary adapter (w podłokietniku) a następnie wkładasz sobie pasujący do np. najnowszego Blackberry i już można tam umieszczać taki telefon ..

BMW
    F02 750Li xDrive
    Tylko to pewnie jest płatne. A bluetoothem się możesz połączyć praktycznie z każdym telefonem, beż żadnych upgradów

BMW
    E65 740i
    Owszem za to też trzeba zapłacić (ok 300zł) jak za każdą część zamienną.Dziwię się tylko trochę, że ktoś kto nabył auto za co najmniej 100k i ponosi raczej duże koszty jego eksploatacji snuje dywagacje nad drobnym wydatkiem usprawniającym życie. Sądzę ,że 300zł raczej nie zrujnuje Twojego budżetu . Wartością dodaną umieszczania telefonu w adapterze jest również to,że nie występują "dziury" w zasięgu podczas jazdy/ w adapterze telefon korzysta z anteny zewnętrznej/ Telefon w kieszeni podczas jazdy ma zawsze mniejszy poziom sygnału,bo karoseria ma właściwości ekranujące.
    Ostatnio edytowane przez Replay 1999 ; 13-09-2011 o 10:45

BMW
    F02 750Li xDrive
    Trudno się z tobą nie zgodzić. Problemem właśnie może są nie tyle pieniadze, co nawet czas który trzeba poświęcić na wycieczkę do ASO. A czasu zwykle brakuje :)
    Ale fakt, dziur nie będzie nigdy..

Uprawnienia umieszczania postów