Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
sprawdzę ale mam lcmII ale to chyba dopiero w lcmIII ;)
Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.
najszybciej będzie zmienić na lcm III, przy okazji dojdzie pare funkcji więcej ;)
teraz pytanie pasuje p&p ?
trzeba tylko zakodować VIN mojego auta i po robocie ?
Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.
Wtyczki pasuja p&p ale z tego co pamietam lcm3 rozni sie od lcm2 sterowaniem kierunkowskazow i chyba drogowych. W nowszysch lcmach te swiatla sa sterowane jednym przewodem a w starszych dwoma.
Jest to do ogarniecia z tego co mi wiadomo ale na zmianie vinu i przebiegu moim zdaniem sie nie skonczy.
Reasumujac najlatwiejsza metoda na us style kierunkow w przedlifcie jest ta ktora ja zastosowalem :)
W wdsie bedzie widac roznice ale ja z fona pisze i tu mi wds nie smiga.
Istnieje prawdopodobienstwo ze niektore lcm2 moga miec sterowanie takie jak w lcm3 ale to trzeba zlukac w wds. Jesli by tak bylo to podlaczenie bedzie p&p.
Pzdr.
Ostatnio edytowane przez pokolacji ; 03-03-2015 o 17:31
dzięki za info ;)
może się ktoś wypowie kto zmieniał moduł lcm :)
Ja zmieniałem moduł z lcm2 na lcm3 i w moim przypadku pasował p&p
Kodowanie wymagane w niektórych przypadkach.
W 99 roku były zmienione manetki od kierunków w których sygnał idzie jednym przewodem. Kodowanie załatwia ten problem. Reszta działa poprawnie.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
czyli mając lcm3 i NCS śmiało można zamieniać ?
czy muszę kupić lcm3 o jakimś numerze ?