Dziękuję za porady. Skorzystam
Dziękuję za porady. Skorzystam
Do tego jak podświetlisz to będzie w ogóle cycuś :)
pany jak to jest zrobione auto 94r. ma us-y
http://pages.ebay.com/link/?nav=item...d=141588107558
Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.
Może po prostu strzelił fotkę, jak świeciły:)
A tak na poważnie, to powiedzcie koleżanki i koledzy, bo może błądzę po krzakach, ale czy nie da się po prostu wstawić żarówek dwuwłókowych i 5W podpiąć pod postojówki?
To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)
Wiem, wiem. Żarty sobie robię:) Ale drugi wers jak najbardziej na poważnie - czy patent z dwuwłóknowymi żarówkami wypali?
To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)
Ja mam przedlifta i us w kierunkach :)
W aso zakupilem oprawki kierunkow dla zarowki na dwa wlukna czyli takie jakie sa w e38 w stanach. Dokupilem rowniez po jednym pinie z kabelkiem na oprawke. Wtyczki do kierunkow w europejskiej wersji maja zaslepiony trzeci pin taka gumka. Wyjmujemy ta gumke z wtyczki i wkladamy dodatkowy pin. Kabelek podlaczamy pod pozycje.
Do calego kompletu kupilem zarowki pomaranczowe dwu wluknowe rowniez w aso bo ta sa jakies ciezko dostepne zarowki w pomaranczu. Mozna zastasowac biala zarowke oczywiscie ale bedzie mniej pomaranczowo :)
Istnieja sposoby home made ale laczna kwota za klamoty nie przekroczyla 100zl o ile dobze pamietam wiec ja nie chcialem isc w inne sposoby.
Polecam rowniez wyjac zarowki z pozycji w lampach bo bedzie choinka. W ich miejsce mozna zastosowac takie maduliki ktore wklada sie w miejsce zarowki lub wylaczyc powiadamianie o przepalonych zarowkach przednich - ja tak zrobilem.
Ogolnie polecam zabieg bo wyglada to bardzo fajnie jak dla mnie.
Ponizej fota.
![]()
Ostatnio edytowane przez pokolacji ; 02-03-2015 o 21:34
Polift ma inne oprawki żarówek?
Czemu się świeci powiadomienie o żarówkach, skoro pozycja ma 5W (W5W żarówka) a my zakładamy PY21/5W czyli też 5W?
Masz może jakiś numer tego przewodziku z pinem? :)
Z tego co pamietam w moim ex ex polifcie mialem takie same oprawki.
U mnie swiecilo sie powiadomienie o przepalonych zarowkach. Nie wiem czemu.
Niestety nie mam numeru przewodu z pinem a w bmwparts wystepuje w komplecie pod nazwa zestaw naprawczy obudowy gniazda i jest sam pin bez kabelka... facet w aso wiedzial o co chodzi i wykopal owe piny na magazynie. Koszt pinu z kabelkiem 5.40zl
Pzdr