-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Nie dzia³a xenon - ¿arówka OK
Jak w temacie, xenon nie ¶wieci od chwili zakupu, ¿arówka by³a zmieniana.
Co i w jaki sposób muszê sprawdziæ?
-
Vip
Vip
Odepnij ko¶æ co idzie do przetwornicy i zobacz czy na w³±czonych ¶wiat³ach jest tam zasilanie zwyk³± ¿arówk±. Chodzi o ko¶æ co wychodzi z wi±zki i idzie do przetwornicy. Lepiej nie bawiæ siê na w³±czonych xenonach bo tam jest 10 000 V i kontakt z takim napiêciem nie jest mi³y i na pewno szkodliwy dra zdrowia.
Jak zasilanie bêdzie to znaczy ¿e przetwornica do wymiany. Jak nie ma to znaczy ¿e LCM do naprawy lub wymiany. Tam nie ma bezpiecznika od ¶wiat³a.
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Ok zrobi siê pewnie jutro, bardzo dobry pomys³ :)
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Sprawdzi³em - pr±d na kostce wchodz±cej do przetwornicy jest (sprawdzone ¿aróweczka 21W jak do kierunków).
Dzi¶ dla pewno¶ci sprawdzi³em ¿arówkê - a zatem tylko przetwornica...? :)
Kolega poleci³ mi kupiæ chiñsk± tak± jak ta: http://allegro.pl/przetwornica-hid-x...704623890.html
-
Vip
Vip
Zostaje przetwornica.
Mo¿na zawsze prze³o¿yæ na próbê z drugiej strony. Taka jest z reszta technologia boscha na temat diagnozy takich ¶wiate³.
Za³ó¿ tak± przetwornicê jaka idzie do twoich ¶wiate³.
Jak masz do³o¿one hid xenony to ta z linku powinna pasowaæ. Jak masz oryginalne xenony to nie ma co kombinowaæ i pasowa³o by za³o¿yæ oryginaln± przetwornicê.
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Oryginalna jest sporo dro¿sza poza tym potrzebujê j± na szybko.
Macie jaki¶ dobry patent na wyjêcie lampy przedniej? Chodzi o te cholerne ¶rubki za metalow± listewk± - nie wiem z której strony j± ¶ci±gaæ.
-
Vip
Vip
Nie kombinuj bo bêdziesz tego ¿a³owa³. Z tym nie ma ¿artów. Wcale bym siê nie zdziwi³ jak by za¶wieci³y przewody miêdzy przetwornic± a ¿arnikiem.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum