Na moje oko polecia³ licznik. Powodem móg³ byæ brak masy lub czysty zbieg okoliczno¶ci. Zanim za³o¿ysz inny sprawd¼ dok³adnie masy i zasilania. S± 3 masy bodaj¿e. W niebieskiej i czarnej ko¶ci.
Na moje oko polecia³ licznik. Powodem móg³ byæ brak masy lub czysty zbieg okoliczno¶ci. Zanim za³o¿ysz inny sprawd¼ dok³adnie masy i zasilania. S± 3 masy bodaj¿e. W niebieskiej i czarnej ko¶ci.
Witam, ja równiez podepne sie pod temat, mam e38 3.0 automat z 1995r, i od jakiego¶ czasu te¿ zaczê³y mi wariowaæ zegary, wskazówki lataj± jak chc±, i w tym czsie jak tak wariuj± to nie ma sygnalizacji w³±czonych kierunkowskazów i czasem, nie zawsze jak wszystko wraca do normy to wy¶wietla sie komunikat getriebe not programm czy jako¶ tak. Ma moze kto¶ pomys³ co to moze byæ? Ja obstawia³bym liczniuk, ale pewien elektronik powiedzia³ mi ze to mo¿e byæ usterka na lini k-bus ( nie myliæ z can) i teraz to ju¿ sam nie wiem.
U mnie narazie pomog³o wyjêcie licznika i odpiêcie i wyczyszczenie kostki ³±cz±cej licznik z jego elektronik± z ty³u, szeroka czarna skrzyneczka przykrêcona z ty³u ³±czona ta¶m±, od tamtej pory mam spokój. W tym roczniku powiniene¶ mieæ te same liczniki co ja.
OK, dziêki, co prawda zamówi³em ju¿ drugi licznik, ale jak znajde chwile to wyczyszcze te styki i zobaczymy.
Wiesz ¿e drugi licznik trzeba kodowaæ do auta, je¿eli tego nie zrobisz nie bêdzie dzia³a³ prawid³owo.
Bêdzie siê ¶wieci³ manipulation point. Jak licznik jest od takiej samej wersji silnikowej i podobnym wyposa¿eniem to w miarê bêdzie to chodzi³o. Przek³ada³em liczniki z ró¿nych wersji i to co zauwa¿y³em to z³e wskazanie obrotomierza w przypadku m52 silnika a licznika od m60. Wiêkszo¶æ funkcji bêdzie ok. Trzeba pamiêtaæ o rocznikach. By³y pewne zmiany.
Witam. Licznik prze³o¿y³em i wydaje mi sie ¿e wszystko dzia³a prawid³owo, ¶wieci sie tylko czerwona kropka przy przebiegu dziennym, ale na starym te¿ sie czasami ¶wieci³a. Licznik jest od takiej samej wersji tylko o rok starszej.
A do czego jest ta kropka?
:D
To jest manipulation point.
Informuje o niew³a¶ciwym numerze vin zapisanym w lcm a innym w ike. Przebieg te¿ porównuje chyba. Po zmianie pasowa³o by zakodowaæ licznik do samochodu.