mam kolesia co ma czesci do bmw muszą być z takimi samymi numerami czy wtstarczy jak bedą od automata i z dużym wyświetlaczem????
tylko ze on twierdzi że to ma 100% moduł komfortu...
sam juz zgłupiałem
mam kolesia co ma czesci do bmw muszą być z takimi samymi numerami czy wtstarczy jak bedą od automata i z dużym wyświetlaczem????
tylko ze on twierdzi że to ma 100% moduł komfortu...
sam juz zgłupiałem
Ostatnio edytowane przez michal-adamowicz ; 13-07-2011 o 21:15
Na moje oko poleciał licznik. Powodem mógł być brak masy lub czysty zbieg okoliczności. Zanim założysz inny sprawdź dokładnie masy i zasilania. Są 3 masy bodajże. W niebieskiej i czarnej kości.
U mnie narazie pomogło wyjęcie licznika i odpięcie i wyczyszczenie kostki łączącej licznik z jego elektroniką z tyłu, szeroka czarna skrzyneczka przykręcona z tyłu łączona taśmą, od tamtej pory mam spokój. W tym roczniku powinieneś mieć te same liczniki co ja.
OK, dzięki, co prawda zamówiłem już drugi licznik, ale jak znajde chwile to wyczyszcze te styki i zobaczymy.
Wiesz że drugi licznik trzeba kodować do auta, jeżeli tego nie zrobisz nie będzie działał prawidłowo.
Będzie się świecił manipulation point. Jak licznik jest od takiej samej wersji silnikowej i podobnym wyposażeniem to w miarę będzie to chodziło. Przekładałem liczniki z różnych wersji i to co zauważyłem to złe wskazanie obrotomierza w przypadku m52 silnika a licznika od m60. Większość funkcji będzie ok. Trzeba pamiętać o rocznikach. Były pewne zmiany.
Witam. Licznik przełożyłem i wydaje mi sie że wszystko działa prawidłowo, świeci sie tylko czerwona kropka przy przebiegu dziennym, ale na starym też sie czasami świeciła. Licznik jest od takiej samej wersji tylko o rok starszej.
A do czego jest ta kropka?
:D
To jest manipulation point.
Informuje o niewłaściwym numerze vin zapisanym w lcm a innym w ike. Przebieg też porównuje chyba. Po zmianie pasowało by zakodować licznik do samochodu.