Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 41 do 50 z 61

W±tek: Chorwacja - gdzie pojechaæ co polecacie???? mo¿e jakie¶ fajne fotki pla¿ i noclegi

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Guner
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Sk±d
    Lublin
    Cytat Zamieszczone przez szczurek Zobacz posta
    zobacz ja z profilu troche sade³ka jednak ma
    tak, ale ja pisalem o klacie, tutaj jest trudno zlapac tluszcz jak sie nie ma predyspozycji i nie bedzie to super wygladalo, ale juz jak w bluzeczce bedzie, nie bedzie epatowac mankamentami to OK sie zrobi...:)

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw
    we¿ jaka¶ nawigacje na szybê . mie chcia³a prowadzic przez bielsko bia³± , jakies dziwne trasy za ka¿dym razem mi wytycza³a nawet przy krótkiej krasie jak by³em we wiedniu to i tak przez pragê . czechy winieta 70 z³ przed granica kupi³em za polskie pieni±dze austria chyba 7,9 euro na tydzieñ , w drodze powrotnej te¿ musia³em kupic bo na miesi±æ wychodzi³a dro¿ej o kilka euro . potem s³owenia 30 euro te¿ przed granic± ( s³owenia 60 km autostrady za 120 z³ :) mozna omin±æ te autostradê jakimi¶ bocznymi drogami , problem jest w tym ze jak zle gdzies skrêcisz przy koñcu drogi to wjedziesz na kilometr autostrady a tam na wje¼dzie ponoæ policja stoi non toper , tak¿e ja wola³em zap³aciæ i miec swiety spokój . Powiem Wam wszystkim ze w tym roku Chorwacja prze¿y³a istny atak turystów , egipt i inne t³uk±e sie pañstwa maj± puste pla¿e a HR nie, nie mozna sobie spokojnie poprzeklinac na ulicy bo zwracaja uwagê :P . zatankowaæ pod korek w polsce , bo w austrii ropa by³a po 1,5 euro . P³aciæ gdzie sie da kartami. Mi za pe³ny zbiornik jak kankowa³em w hr doliczyli jakies 4 z³ prowizji tak¿e nawet nie ma co z papierkowymi pieniedzmi tam lataæ . przelicznik w kantorach podobny jakby¶my kupili euro w polsce a tam zamienili na kuny. mozna smia³o z³ do kantoru zanie¶æ. odradzam kupno kun w polsce !!!! le¿eli chcecie pic cocacole to 2 litry kosztuja 8 z³ woda mineralna po³tora litra 4,5 z³ , dodam ze wode w hr mo¿na pic z krany nieprzegotowan±, smakuje nak nasza na³êczowianka . my wlewalismy do pustych butelek wode i do zamra¿arki , aha cocacola smakuje jak u nas cocacola zero . Olej my za 400 kun wypo¿yczyli¶my ³ódke na ca³y dzieñ . wszystkie okoliczne male wysepki pozwiedzalismy , dzikie pla¿e tam jest juz na maxa prze¼roczysta woda tak 20 metrów to jeszcze dno widaæ .
    apropo nurkowania , kup buty do p³ywania , na pla¿ach mozna trafiæ na le¿owca ponoc boli jak cholera ig³y wchodz± g³êboko w skórê i sie w niej urywaja , zeby je wyciagn±c trzeba miec ig³ê , to tak jak z drzazg± w palcu. z wyjazdu zosta³y mi p³etwy i maski z rurkami moge ci na wyjazd porzyczyæ , mieso bardzo drogie, ryby tanie . w zesz³ym roku bylismy nad wodospadami KRKA nie polecam bardzo. ludzi poprostu miliony , jak bym na morskie oko szed³ , widoki moze i fajne ale za 100 kun za osobê to trochê sporo , pó³ dnia trzeba tam zarezerwowaæ . pamietaj o zielonej karcie , hr nie jest w unii , na granicy trzeba miec pecha rzeby celnik wzia³ do rêki paszporty , a co dopiero sie zapyta³ o zielona kartê , no ale przezorny zawsze ubezpieczony , ja nie mia³em . zobacz jakie masz asistance , w ptu za 120 z³ masz chyba asistance na ca³± europê , zadzwoñ i zapytaj co wchodzi w sk³ad twojego, bo mo¿esz mieæ ze masz holowanie przy awarii auta , ale np do najblizszego warsztatu , albo do 100 km , ró¿nie to bywa.
    Hmm mega dziêki za wyczerpuj±cy opis. Ja na dowód osobisty jadê :D i mam assistance ADAC ale o Zielonej Karcie zapomnia³em zupe³nie.
    Czy akceptuj± karty VISA czy tylko kredytowe VISA lub Maestro ?
    Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Ja p³aci³em normaln± maestro a kumpel Visa... nie ma znaczenia,po p³aceniu kart± przelicznik wychodzi na "nasz±" korzy¶æ ....

Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    Sk±d
    Wroc³aw
    Ominiêcie S³oweñskiej autostrady (czyli przejazd bez Winietki)
    http://maps.google.pl/maps?saddr=Spi...=t&mra=ls&z=11

7er Freak Awatar Greg38
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Sk±d
    DE/PL
    Blog
    18
    Hi hi, nie na temat, ale powiem tak. Chorwacja i Chorwaci - nie dziekuje. Wole Adriatyk po wloskiej stronie. Normalne ceny, normalni kulturalni ludzie i EU. Uhh, chyba sie narazilem. :D
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - za³ó¿ temat i prze¶lij link a postaram siê odpowiedzieæ!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez olejus Zobacz posta
    Ominiêcie S³oweñskiej autostrady (czyli przejazd bez Winietki)
    http://maps.google.pl/maps?saddr=Spi...=t&mra=ls&z=11
    Wjezdzajac do Slowenii aktywujesz w navi opcje "omijaj drogi platne" i ogien! :)
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez Greg38 Zobacz posta
    Hi hi, nie na temat, ale powiem tak. Chorwacja i Chorwaci - nie dziekuje. Wole Adriatyk po wloskiej stronie. Normalne ceny, normalni kulturalni ludzie i EU. Uhh, chyba sie narazilem. :D
    Nie wiem o co ci chodzi... We Wloszech jest drozej, kradna a woda w morzu w porownaniu do CR to brudna breja...
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 29-08-2011 o 09:55
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    Sk±d
    Wroc³aw
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Wjezdzajac do Slowenii aktywujesz w navi opcje "omijaj drogi platne" i ogien! :)
    Tam w³a¶nie trzeba uwa¿aæ , bo mo¿na aktywowaæ to za pó¼no :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Co prawda nie by³em we w³oszech ale chorwacaja jest spoko.Zostawiali¶my kasê,tel czy aparat na pla¿y i nikogo te rzeczy nie zainteresowa³y.Pod tym wzglêdem jest na prawdê spoko.

Czy drogo?No nie wiem,na pewno taniej ni¿ u nas nad "czystym" ba³tykiem

Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    Sk±d
    Wroc³aw
    zobacz ja z profilu troche sade³ka jednak ma
    Doktor @Olejus po g³êbokiej analizie stwierdza : biust "chorwatki" jest wynikiem preparatu Macrolane stosowanego inwazyjnie. Zastosowanie silikonu w tym wypadku nie mia³o by racjonalnego wyja¶nienia tym bardziej, ¿e skóra nie nosi widocznych naciêæ chirurgicznych.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •