taaa jasne akurat te twoje M70B50 to co by mi nie uciekło czasem litr więcej psu na budę hahahahahah kompleks chłopie to żeś pojechał jestem tu na tyle długo, że każdy wie, że uwielbiam duże wielocylindrowe motory ale silniki M73 ( M70 nie on powstawał o wiele wczesniej ) uważam za skaszaniony przez brak 4 zaworów i koniec kropka a co do przebiegu to moc bierze się z momentu razy obroty panie kolego jakbyś nie wiedział :) także czekam za logicznymi argumentami, wzorami z matematyki i fizyki dlaczego V8 z techniką 4 zaworów o pojemności 5,4 ma być wolniejsze od 5,4 V12 z 2 zaworami tylko dlatego, że ma 4 garki mniej??? garnki same w sobie nie jeźdżą zobaczcie na amerykańskie auta z lat 80 V8 po 6-7 litrów i mocy po 200KM a momentu miały spooro i co im z tego objechalibyście je bmw 535i :))) także konkrety konkrety dyskusja na pozimie a nie zabawy w kompleksy i bo ja tak twierdzę to tak jest dowody panie ginspirations dowody dlaczego V8 5,45 będzie wolniejsze od V12 5,4?????? ( a właśnie tak mi tylko wpadło mesiek S500 czyli 326KM z V8 5,0 a nie 5,4 w W140 miał te same osągi co V12 w e-38 a pojemnośc mniejsza tak szczegół )