Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 22

W±tek: B³êdy-t³umaczenie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rosomak79
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków

B³êdy-t³umaczenie

Witam
    Czy kto¶ pomo¿e mi rozszyfrowaæ kody b³êdów? oraz przet³umaczy z niemieckiego o co mo¿e chodziæ ?
    "203 Zundsystem (1)- Lmabdaregelung 2 (2)
    1) Uberprufen sie bitte den Primarkreis der zundung auf unterbreuchung !
    (6 zylinder motor)
    2) Uberprufen sie alle Moglichkeiten, die eine Gemischaderung zur folge haben (8 zylinder motor)
    139 "
    To wszystko wysz³o w Carsofcie

Troszkê mnie o¶wieci³o,gdyz mia³em problemy z centralk± lpg. Odpali³em niedawno samochód i dziwnie siê zachowywa³, tzn chodzi³ w³a¶nie najprawdopodobniej na 6cylindrów (b³±d 1). Jednak martwi mnie ten drugi b³±d z sonda lambda. Uda³o mi siê odpaliæ w Carsofcie live'a i pierwsza sonda ma 2,5V a druga 0,5V. Moje pytanie-jakie napiêcia powinny miec sondy? Druga sprawa, ¿e gdzies ko³o kolektora wydobywa siê g³o¶ne syczenie-jakie¶ lewe powietrze? Autko ma moc i wydaje siê wszystko ok, poza do¶æ niskimi obrotami ja³owymi-mo¿e przez to powietrze-co to mo¿e byæ? niedawno wymienia³em separator-odpowietrznik odmy. Jeszcze jedna informacja, na Pb na oko³o 30km odcinku spalanie w granicach 18-19l, powrotna droga na lpg 12-13l. Czy kto¶ ma jakie¶ pomys³y od czego zacz±æ?
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 22-07-2011 o 00:13

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Nikt nie pomo¿e?

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Zacznij od uszczelnienia dolotu.
    Po uszczelnieniu sprawd¼ jeszcze raz sondy. B³±d by³ na regulacje sk³adu mieszanki na sondzie po stronie kierowcy.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    "203 Zundsystem (1)- Lmabdaregelung 2 (2)
    1) Uberprufen sie bitte den Primarkreis der zundung auf unterbreuchung !
    (6 zylinder motor)
    2) Uberprufen sie alle Moglichkeiten, die eine Gemischaderung zur folge haben (8 zylinder motor)
    139 "
    To wszystko wysz³o w Carsofcie
    PRZEt³umaczenie:

203 uk³ad zap³onowy (1)- regulacja lambda 2 (2)
    1) proszê sprawdziæ obwód pierwotny zap³onu pod k±tem przerw !
    (silnik 6 cylindrów)
    2) proszê sprawdzic wszystkie mo¿liwo¶ci, które powoduj± zmianê mieszanki paliwa (silnik 8 cylindrów)
    139

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Witam
    Czy mo¿liwe, ¿e do wymiany bêdzie uszczelka nr 9 z linku : http://realoem.com/bmw/showparts.do?...26&hg=11&fg=40 ?
    Czy kto¶ wie czy to jest jedna uszczelka pod ca³y kolektor czy 2 (lewa, prawa) ? Ostatnio skasowa³em te b³êdy, jutro znów siê podepnê i zobaczê co teraz poka¿e. Domy¶lam siê, ¿e sonda jest w porz±dku tylko dostaje przek³amanie przez "lewe powietrze" ? Chcia³bym zaznaczyæ, ¿e poza tym autko normalnie ¶miga, tylko te obroty wolne wydaj± mi siê za niskie i ten syk powietrza pod kolektorem, ale nie mogê go zlokalizowaæ. Bêdê dzia³a³ dalej i dam znaæ. Dziêkujê za uwagi i czekam na dalsze podpowiedzi i sugestie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    E38 730d moje ex:e34 524td,e32 730,e39 525td,e38 728,e38 740,e38 740
    Sk±d
    Ko³obrzeg
    Cytat Zamieszczone przez rosomak79 Zobacz posta
    Witam
    Czy mo¿liwe, ¿e do wymiany bêdzie uszczelka nr 9 z linku : http://realoem.com/bmw/showparts.do?...26&hg=11&fg=40 ?
    Czy kto¶ wie czy to jest jedna uszczelka pod ca³y kolektor czy 2 (lewa, prawa) ? Ostatnio skasowa³em te b³êdy, jutro znów siê podepnê i zobaczê co teraz poka¿e. Domy¶lam siê, ¿e sonda jest w porz±dku tylko dostaje przek³amanie przez "lewe powietrze" ? Chcia³bym zaznaczyæ, ¿e poza tym autko normalnie ¶miga, tylko te obroty wolne wydaj± mi siê za niskie i ten syk powietrza pod kolektorem, ale nie mogê go zlokalizowaæ. Bêdê dzia³a³ dalej i dam znaæ. Dziêkujê za uwagi i czekam na dalsze podpowiedzi i sugestie.
    kolego co do uszczelek sa dwie lewa i prawa strona(dwie podwojne z jednej strony i to samo z drugiej).A sprawdzales wszystkie podcisnienia moze ktores sie wypielo sprawdz z tylu za kolektorem przy odmie z prawej masz zaslepke a z lewej wezyk

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    "Zap" zgadza siê. By³em dzi¶ w sklepie zorientowaæ siê czy w ogóle s±, czy dostêpne tylko w ASO. VictorReinz s± po jakie¶ 33z³ za sztukê. Jak zdiagnozujê dok³adnie co to wtedy bêdê podejmowa³ decyzjê. Wê¿yki ju¿ sprawdza³em z ty³u i wszystko jest na miejscu, przynajmniej tak siê wydaje. I tak bêdê jeszcze raz wszytko sprawdza³ i u¿yjê plaka jak radzi³ poprzednik. Dziêki

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków

b³êdy-CD .. ABS/DSC

Witam
    Sonda Bosch ju¿ zamówiona po dobrej cenie -:)). Jednak pojawia mi siê b³±d ABS/DSC, który kasuje i ci±gle wraca.
    Oto nr i opis b³edu: " 25 Leitungsunterbrechung Bremslichtschalter "- proszê o przet³umacznie szanownych kolegów.
    Pozdrawiam

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    Kolego, lokalizacja syku:

1.) TEST PLAKIEM
    we¼ kup plak (taki do czyszczenia kokpitu), albo spraj do startowania starych dizli (który jest dro¿szy). Wystarczy Ci taki plak za 8 z³. Siusiaj w okolicy kolektora, a jak wiesz sk±d mniej wiêcej syczy, to w tamto miejsce. W momencie, gdy us³yszysz, ¿e obroty silnika wzrastaj± (np z 500 do 600) na chwilê, to znaczy, ¿e zlokalizowa³e¶ usterkê. Ta metoda jest dobra zw³aszcza gdy nie s³ychaæ sk±d syczy i szuka siê wszêdzie usterki. Poza tym polecam wyczy¶ciæ tym plakiem pokrywê silnika, os³ony fajek ¶wiec oraz gumowe wê¿e :-)

2.) TEST DYMEM
    we¼ co¶ dymi±cego, np. papieros albo kadzid³o (nie ¶miaæ siê!). Jak masz zlokalizowan± z grubsza nieszczelno¶æ, to przy³ó¿ blisko nieszczelno¶ci dym i zobacz, w którym miejscu jest dok³adnie zasysany do silnika. Do tego zadania konieczne jest zatrzymanie wiatraków (wisko, went. klimy) by nie zdmuchiwa³y dymu. Najlepiej te¿ takie do¶wiadczenie wykonaæ tam, gdzie nie ma wiatru.

Daj znaæ, co tam wysz³o :-)

EDIT: mo¿esz te¿ mieæ uszkodzon± jedn± sondê lambda (ja mam ku¶tykanie jednej strony silnika i wskazania jednej sondy 0,35) - jeszcze u siebie nie zamienia³em miejscami celem testu, ale Ty to zrób te¿ i sprawd¼ czy problem przeniós³ siê na drug± stronê silnika.
    Ostatnio edytowane przez brunoz ; 13-07-2011 o 09:19
    Nein! Mein Schnitzel!

Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Dziêki "brunoz" za porady, jak tylko skorzystam i siê dowiem czego¶ wiêcej to na pewno dam znaæ -:)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •