Witam przeszuka³em forum i nie moge znalez nigdzie jakiego¶ konkretu czy da sie dokupic jakies urz±dzenie av ¿eby otwarzalo divxy na glownym ekranie i sterowane z i drive?
Witam przeszuka³em forum i nie moge znalez nigdzie jakiego¶ konkretu czy da sie dokupic jakies urz±dzenie av ¿eby otwarzalo divxy na glownym ekranie i sterowane z i drive?
jak masz pliki video na komputerze, w dowolnym formacie, to po prostu nagraj sobie film na plyte, zrob DVD VIDEO - jest taka opcja np. w programie nero (juz chyba nie ma slynniejszego programu). Nie wiem po co kombinowac z jakimis urzadzeniami, plyty sa tanie jak barszcz, nagraj sobie nawet 30 plyt i wsadz kilka do zmieniarki. Na podroz wystarczy, zawsze mozesz zmienic.
jesli chodzi o filmy to trzymalem sie zasady ze jeden film to jedna plyta. Jak ci sie zmiesci to mozesz wrzucic wiecej filmow ale kosztem jakosci, ktora i tak nie ucierpi bo ekrany w naszych autach sa tak malutkie ze nie ma sensu wrzucac filmow w full hd.
Ja oprocz filmow nagralem sobie tez piosenki-teledyski np. sciagniete z youtuba (utworzylem dvd video). Na jednej plycie dvd wrzucam ich okolo 50-70 i sobie slucham/ogladam podczas jazdy. Nagrywajac teledyski nie tworzylem menu plyty dzieki czemu pomiedzy poszczegolnymi teledyskami mozna skakac sobie uzywajac przyciskow na kierownicy i nie trzeba krecic idrivem i odrywac wzroku od szosy. Genialna sprawa, nie wiem po co dodatkowe urzadzenia, chyba ze komus do bagaznika nie chce sie czasem zajrzec i wszystko musi miec na jednym pendrajwie. Uwazam ze fabryczna zmieniarka na 6 plyt daje wystarczajace mozliwosci by spedzic kilka godzin w podrozy i miec z czego wybierac do ogladania.
No w³a¶nie o tl chodzi ze nie mam ani zmieniarki cd ani dvd i szukam czego¶ do otwarzania filmow i mp3 w jednym o ile jedt wogule cos takiego.
Ale to na czym ty chcesz odtwarzaæ te filmy? Chyba nie na odtwarzaczu CD ASK?
aby czyta³o mp3 trzeba do³o¿yæ zmieniarke 6CD oraz zmieniæ wy¶wietlacz idrive na poliftowy.
Ale ja mam auto z 2008r wiec polifowe my¶la³em ze jest moze cos na zasadzie densiona ktory otwarza mp3 tylko zeby czytalo rowniez filmy.
dokladnie, video adapter nie dziala na dension 500 w e65.
Na youtube widzialem produkt firmy Ampire, moze warto skonsultowac google w tym temacie...
http://youtu.be/WMW9ELE3pu0
Osobiscie uzywam dension, do muzyki, wiec nie mam doswiadczenia z ampire
W³a¶nie o co¶ takiego chodzi ma kto¶ mo¿e zamontowane? Jak jest tego cena? A moze jest cos innego znalaz³em jeszcze dvbtlogic albo usblogic u niemiaszkow ale nie moge znalezc jakichs opinii w polsce lub uk.
O to wyglada ciekawie ma moze ktoz zamontowane? Cena tez ca³kiem dobra.
Wys³ane z mojego GT-I9100 za pomoc± Tapatalk 4